7 съвета за пазаруване по време на сезонни намаления

Вече сме към края на лятото, но нека го погледнем от хубавата страна – дойде време за летни разпродажби! По време на сезонните намаления може да се натъкнете на страхотни оферти за покупка, с които да обновите гардероба си и да спестите средства.

Е, идва и онзи неприятен момент с бюджета, особено след като драстично сме го намалили след лятната почивка. С кредитна карта в портфейла си може да решите този проблем и спокойно да се впуснете в лова на оферти.

За да бъдете напълно подготвени за предстоящите намаления, сме направили кратък списък със съвети, които могат да ви бъдат от полза.

7 съвета за пазаруване по време на сезонни намаления


 1. Направете предварително проучване на възможностите.

  Преди да започнете с пазаруването направете лично проучване, какви намаления са обявени при различните търговци, както и дали няма да получите по-големи отстъпки, ако закупите даден артикул онлайн. Сравнявайки цените между отделните търговци, си гарантирате, че пазаруването ви ще бъде максимално ползотворно.

 2. Направете си примерен списък с желаните артикули.

  Много често по време на големи намаления се впускаме в излишни покупки. За да избегнете този момент си направете предварително примерен списък на това, което ви е необходимо и искате да си набавите. Така ще ограничите покупките си само до желаното и няма да съжалявате после, че сте похарчили пари за излишни неща.


 3. Дръжте на качеството, а не на количеството.

  Когато сте стартирали с шопинг приключенията, не си позволявайте да правите компромис за качеството на стоките и да наблягате на количеството. Със сигурност примамливите цени ще грабнат вниманието ви, но качеството винаги ще е на мода и определено е по-добре да си купите една-две качествени дрешки например, отколкото една дузина дрехи, в които ще откривате дефект при всяко обличане.


 4. Пазарувайте в четвъртъците и петъците, ако имате възможност

  Когато пазарувате в сезона на разпродажбите много често ще ви се наложи да чакате на опашки пред пробните или на касите и да се сблъсквате на всяка крачка с някого, заради големия поток от хора по търговските центрове. За да избегнете подобни ситуации, опитайте да вместите пазаруването в графика си за някой четвъртък или петък, когато по магазините клиентопотокът ще е значително по-малък. Така удоволствието от пазаруването ще се запази изцяло и има голяма вероятност първи да хванете най-доброто от сезонните намаления.

 5. Облечете се удобно.

  По време на сезонни разпродажби е важно да сте облечени удобно, така че разходката по магазините, която никак не е кратка, да върви леко и да не се откажете от пазаруването след втория магазин, в който влезете. Така без излишни нерви и с бодър ход ще успеете да стигнете до всеки търговец в списъка си.

 6. Ако пазарувате онлайн, проверете търговеца преди да направите плащане с карта.

  В случай че решите да хванете промоциите от вкъщи или по принцип сте почитател на онлайн пазаруването, не забравяйте да проверите дали сайта на търговеца разполага с всички необходими защити и каква сигурност на онлайн плащанията гарантира. За да ви бъде по-спокойно при плащането с карта, следвайте пълния ни списък със съвети за сигурни интернет плащания, наличен тук и не забравяйте за опцията за блокиране и активиране на карти през Bulbank Mobile.

 7. Информирайте се за правилата за връщане и замяна.

  Повече от важно е да сте наясно с правилата за връщане или замяна на стока, тъй като по време на разпродажби в бързината можете да не обърнете достатъчно внимание на артикула, който купувате и вкъщи да разберете, че той има дефект. При подобни случаи на помощ идват опциите за замяна или директно връщане на артикула, стига търговецът, от който сте пазарували, да има такава политика и тя да е приложима при намаления. Затова стриктно проверете въпроса с връщането и замяната за всеки търговец, от който сте планирали да пазарувате, за да не изпаднете в нежелани ситуации с непотребен продукт в ръцете.

Остава само да ви пожелаем приятно и ползотворно пазаруване! И не забравяйте за лова на оферти да вземете със себе си повечко слънчево настроение и добра компания – така със сигурност пазаруването ще е песен. ;)


Величка Златкова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank