7 съвета за пазаруване по време на Черния петък

Всеки обича петъчните дни, но има един петък от годината, който ни е по-любим и тогава пазаруването се превръща в специална мисия. Със сигурност се сетихте, че имаме предвид небезизвестния Черен петък.

Тази година той ще бъде на 23 ноември и още от сега редица търговци представиха какви промоционални оферти ще предложат на клиентите си.

За да сте напълно подготвени за шопинг турнира по време на Черния петък и да не пропуснете изгодните предложения, сме ви подготвили кратък списък с полезни съвети.

7 съвета за пазаруване по време на Черния петък


  1. Направете си предварителен списък на желаните покупки.

    За да бъде пазаруването Ви ефективно, предварително си подгответе списък с желаните неща за покупка. Така ще можете да проучите преди Черния петък от къде ще е най-добре да ги вземете и ще си направите ориентировъчна сметка колко ще ви струва всичко. Ако все пак искате бюджетът ви да не пострада от Черния петък, но и да пазарувате, може да разчитате на нас за финансирането.

  2. Обръщайте внимание на самата цена, а не само на отстъпката.

    Понякога посочената за редовна цена може да е по-висока от средната за дадения артикул и дори с отстъпка от 30% пак да се окаже неизгодна покупка. Затова добре проучете как вървят редовните цени за стоката, която желаете и не пазарувайте от първия магазин.

  3. Проверете дали избраният търговец няма да предложи по-големи отстъпки при онлайн пазаруване.

    Все по-често срещана тенденция по време на Черния петък е да бъде по-изгодно да пазарувате онлайн. Така, освен че хващате големите промоции, избягвате блъсканиците в магазините и пазарувате откъдето ви е удобно. Имайте предвид, че някои търговци при плащане с карта дават допълнителни отстъпки. Ето ви още една възможност да спестите.


  4. Регистрирайте се предварително в сайтовете на големите онлайн търговци.

    Не чакайте последния момент, за да си създадете профил в сайта на онлайн търговеца, който сте избрали. Така ще сте наясно как работи системата за онлайн пазаруване на търговеца и много по-бързо ще можете да завършите покупките си по време на Черния петък.

  5. Използвайте виртуален ПИН за повече сигурност при онлайн плащания с карта.

    Виртуалният ПИН е допълнителна уникална парола, с която можете да потвърдите плащанията си с карта по сигурен начин в интернет. Използва се от най-големите картови организации VISA и Mastercard. Услугата е напълно безплатна при първоначална регистрация, затова се възползвайте от нея и си осигурете спокойствие при пазаруването.

  6. Преглеждайте внимателно движението по банковите си сметки.

    Без значение дали пазарувате онлайн или в магазин, ако плащате с карта, имате възможност да проследите своевременно движението по сметката си, да видите какви плащания сте направили и дали няма трансакция, която не е потвърдена от вас. Най-удобно това може да стане през телефона с мобилно банкиране. Така, освен да следите баланса по сметката си в реално време, можете да блокирате и активирате картата, с която плащате във всеки един момент за по-голяма сигурност.

  7. Проверете правилата за връщане на стоки при избраните търговци.

    Изключително важно е да проверите каква е политиката за връщане на стоки при избрания търговец, за да не изпаднете в неприятна ситуация с непотребен продукт. Затова четете и дребния шрифт, когато правите поръчка и се запознайте с процеса по заявяване на рекламации. И не забравяйте, че при онлайн пазаруване имате възможност да върнете закупената стока без да пocoчвaтe пpичинa зa тoвa дo 14 дни cлeд ĸaтo ви е била дocтaвена.

Остава само да ви пожелаем приятно и ползотворно пазаруване! О, и още нещо… Ако покупките на Черния петък не са ви били достатъчни, можете да продължите с лова на оферти и на 26 ноември, когато ще се проведе Кибер понеделникът.


Величка Златкова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank