7 идеи за (не)стандартни коледни подаръци

Декември идва с дебели чорапки, хубав чай и червени бузи. Декември е картички с пожелания, равносметки, сняг и топли шалове. Декември е всичко това, но и много повече.

Ето, че отново дойде времето, в което започваме да мислим за подаръци, а един от най-често срещаните въпроси, които си задаваме по това време със сигурност е: „Какво да взема?“. Всички искаме да подарим на близките си нещо атрактивно, което ще им хареса и ще ги впечатли, но какво точно… Много често изборът на подарък се превръща в трудна задача с предизвикателен привкус.

Точно заради това, решихме да направим кратка селекция от предложения за (не)стандартни и интересни подаръци, с които можете да изненадате близките си.

7 идеи за (не)стандартни коледни подаръци


  1. Куфар и два самолетни билета.

    Лондон, Берлин, Мадрид или Рим? Oпределено подкрепяме този тип подаръци с две ръце. Можете да вземете един малък куфар за ръчен багаж и вътре да сложите закупения самолетен билет. Със сигурност ще оберете всички точки! Добрата новина е, че в момента самолетните компании са пуснали оферти с много ниски цени на полетите и имате голям избор от възможности. :) А вас къде ще ви отведе въображението ви?

    Бонус съвет: Изберете билетите да са за догодина, за да имате повече време при планирането на пътуването.

  2. Скреч карта на света или на България.

    Пътуването със сигурност е преживяване, което ни обогатява най-много, защото ни докосва до нови култури, гледки, аромати и вкусове, спомени и още много нови думи в речника. Този подарък е много подходящ за пътешествениците, за които посещението на нови места е сред най-ценните преживявания!

    Бонус съвет: Може да сложите скреч картата в красива рамка, за да могат да я закачат на някоя свободна стена вкъщи и всеки път, когато се връщат от почивка, да изтриват част от картата. :)

  3. Спомняш ли си онзи път, когато...

    Няма нищо по-хубаво от спомените, които създаваме заедно! Каквото и да си говорим, по-ценен подарък няма от споделените време и емоции. Обмисляли ли сте варианта да подарите на близките си хора интересно преживяване, което да споделите заедно с тях? Със сигурност това е възможност, която заслужава да й се обърне внимание. Има толкова много занимания, които можете да превърнете в коледен подарък като: билети за концерт на любим изпълнител, готварски курс, дегустация на вино, групово рисуване с акварелни бои, полет с парапланер и какво ли още не… просто помислете кое би привлякло интереса на човекът, който искате да изненадате.

  4. А за децата какво? Защо не изберете подаръка заедно?

    Ако все още не знаете какво да подарите на малчуганите вкъщи, винаги може да вземете решението заедно с тях. Подарете им като за начало повече самостоятелност, като им издадете детска дебитна карта, в която предварително сте превели определената от вас сума за коледен подарък. След това заедно с детето можете да купите каквото то си избере и да го плати със своята карта. Така със сигурност ще спечелите повече детски усмивки и ще изглеждате супер готини в очите на вашия малчуган. :)

  5. Специална селекция от различни сортове кафе/чай… или нещо друго.

    Определено голяма част от хората обичат да започват деня си с чаша ароматно кафе. Добра идея за подарък е да подберете няколко сорта кафе от различни места по света и да ги вплетете в оригинална опаковка. По този начин ще поднесете не просто оригинален подарък, а експлозия от омайващи вкусове за ценители. Ако вашите близки обаче не са почитатели на кафето, може да го замените със селекция от чайове, бира, горещ шоколад, различни ликьори, а защо не и подправки за кулинарните майстори.

    Бонус съвет: За да направите подаръка още по-специален, може да купите красиви буркани, които да напълните с вашия избор на кафе, чай или друга скъпоценност. Кой би устоял на такъв подарък?

  6. Проектор за филми

    Имате ли приятели киномани? Ако отговорът е „Да“, може би точната идея за подарък е тази. Всички си спомняме годините, в които прожектирахме филмите по стените вкъщи, а технологиите са толкова напред вече, че не ни ограничават само в гледане на филми. Вече можем да играем игри, да свързваме телефоните си с домашния проектор и да гледаме всичко на голям кино екран. Ако близките ви хора обичат киното и следят различни сериали, то това със сигурност би бил подходящ и интересен подарък за тях, който освен, че ще харесат, ще ползват много често.

  7. Перфектният подарък, който няма нужда от опаковане.

    Въпреки, че по Коледа избягваме да подаряваме пари, понякога този подарък може да бъде много романтичен и оригинален. В повечето пъти ги подаряваме в картичка или пощенски плик, но как можем да бъдем по-оригинални? Можете да направите паричен превод през мобилното приложение, като само трябва да изберете сумата, която искате да подарите и в описанието на превода да напишете нещо от сърце, което искате да кажете и пожелаете на любимите си хора.

    …И докато пазаруваме за любимите си хора, не трябва да забравяме и себе си. Сега е моментът да си направите план за мечтите, които сте прибрали в някой джоб и само чакате да дойде правилният момент. Недейте да чакате, а направете първата крачка към изпълняването им, защото най-хубавите мечти са тези, които сбъдваме сами.

    В крайна сметка не забравяйте, че празниците са идеалното време за повече споделено щастие и не е важен подаръкът, а жестът и пожеланията, с които го поднасяте. Затова ние ви пожелаваме уютни и топли празници, повече смях, снежни човеци и приказно щастливо време, прекарано с любимите хора!

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank