7 съвета как да влезем в ритъм след празниците

Ето че дойде 2019 без да чака никой! Празниците отминаха бързо и неусетно, и се гмурнахме в реалността и всекидневните задачи със засилка.

Следпразничният детокс някак си дойде на място след всичкото празнуване, хапване и посрещане на новата година. Сега е време да заредим батериите наново и затова сме ви подготвили няколко съвета как да се настроите на правилната честота след празниците най-лесно и бързо…

А освен това биха ви помогнали и при изпълнението на тазгодишните цели, които всички си поставяме след направената равносметката за изминалата година. :)

7 съвета как да влезем в ритъм след празниците


  1. Грижата отвътре личи отвън!

    По празниците няма как да не се яде. Каквото и да си говорим, няма човек, който да не си мечтае поне малко за трапезата на Бъдни вечер и за вкусните обеди по Коледа, които не празнуваме 1 ден, а цели два.

    Така се събират едни 2-3-4….7 дни (ако сме си взели и отпуска между празниците), в които заслужено си хапваме малко повече от обикновено. Това е напълно нормално, но след като отминат празниците започваме да усещаме, че дънките леко ни стягат и започваме да чертаем план за справяне с натрупаните (кило)грамчета. В тази ситуация много по-лесно ще се върнете към нормалния ритъм на живот, ако започнете да се храните по график, приемате повече вода и ограничавате въглехидратите до колкото е възможно, разбира се!

  2. Бъдете постоянни, но как? - Мобилните приложения са наши приятели!

    Дори да не сте убедени в това, ние сме тук, за да ви оборим! Благодарение на мобилните приложения можем да бъдем по-стриктни в изпълнението на целите ни, независимо какви са те. Има приложения, които измерват колко крачки сме направили за деня, калориите, които сме приели, колко книги сме прочели, има и такива, които ни помагат да следим колко харчим и ни помагат да платим сметките си без да чакаме по опашки. Със сигурност с такива помощници спестяваме време, което спокойно може да използваме, за да поработим върху обещанията, които сме направили към себе си в началото на годината.

  3. Спорт, шопинг или чаша вино след работа?

    Грижата за себе си и добрата физическа и емоционална кондиция са важна част от постигането на успех, в която и да било сфера! Без значение какво точно означава за вас „грижата за себе си“– спортуване, чаша вино след работа, излизане с приятели, кино, театър, шопинг тур по магазините или друго – тя е нещото, което трябва да правим регулярно, за да се чувстваме добре, докато тичаме по задачи и се борим с крайни срокове в ежедневието си.

  4. Офис, стани! Офис, немирно!

    В офис ли работите? Ако отговорът е „да“, то със сигурност прекарвате голяма част от времето си в седнало положение. Най-вероятно сте чували това много пъти, но и ние няма да ви го спестим: „Движението е здраве и щастие!“.

    Точно заради това има няколко дребни неща, които можете да правите, за да се чувствате по-добре по време на и след работа. Например: започнете да изкачвате стълбите в работата, вместо всяка сутрин да чакате асансьора, тръгнете по-рано за работа и вместо до най-близката ви спирка за градския автобус, отидете до следващата… разбира се, стига навън да не е -11 градуса. :) Ставайте от бюрото на всеки 30 минути за кратко раздвижване и се разхождайте за поне 5 минути, за да тонизирате мускулатурата и настроението си.

  5. Oт кога си мечтая за...

    Мечтите са прекрасни сами по себе си, но смисълът в тях се открива, когато ги сбъдваме! А кое е първото, което ви идва на ум, когато прочетете думата мечта? Има ли нещо, за което си мечтаете от много време, но все не идва правилният момент или не ви достигат средства? Може би това нещо е почивка до екзотична дестинация, нов автомобил или жилище, собствен бизнес, езиков курс, ремонт на кухнята или нещо друго… Ако все още не сте предприели първите стъпки към сбъдването на вашата мечта, то сега е времето сами да създадете „перфектния момент“ и да поставите началото на пътя към сбъдването на вашите желания!

  6. Опитайте нещо ново.

    Знаете ли, че според редица проучвания, колкото повече човек пораства, толкова повече губи ентусиазъм да опитва нови неща? Никой не говори да сменим тотално стила си на обличане или да си правим татуировки на квадрат… Под нещо ново може да се приеме например експеримент с екстравагантна кулинарна рецепта, нов маршрут до работа, каране на рикша, групов спорт, йога или каквото ви дойде на ум. Възможностите са безброй! Новото е винаги по-добро от старото, а рутината ще отстъпи място на вдъхновението и забавните моменти! Гарантираме! :)

  7. Музика за ушите ми.

    Често на работа има безброй неща, които се опитват да ни разсеят и да спечелят вниманието ни. За щастие музиката може да ни върне обратно по пътя на продуктивността. Счита се, че музиката помага за повишаване на ефективността при изпълнение на близки по характер задачи, тъй че ако в някой момент работата, която извършвате е по-механична, слушането на музика ще направи така, че времето за изпълнение на задачата да мине много по-бързо и приятно.

    Надяваме се, че с нашите съвети сме успели да ви дадем поне 1-2 идеи как да се настроите на правилната за вас честота в началото на годината. Остава само да ви пожелаем здрава и ползотворна 2019 година и до следващия път през февруари – месецът на виното и любовта. :)

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank