Как да се радваме 7 пъти повече на зимата?

Зимата може би не е любимият ви сезон, поради различни причини – сняг почти до колене, киша, студено време, къси и мрачни дни, навличане с пуловери, шалове, якета, ръкавици, дебели чорапи (понякога даже по два чифта наведнъж), шапки... и по-добре да спрем до тук! Със сигурност обаче има поне едно нещо, заради което си струва да дадем дори една заслужена усмивка на най-студения сезон през годината.

Без да твърдим, че това е най-изчерпателният списък от неща за правене през зимата, се надяваме информацията, която сме събрали да ви е от полза и да помогне на зимното ви настроението поне 7 пъти да се повиши. :)

Как да се радваме 7 пъти повече на зимата?


  1. Господари на снега.

    Веднъж качите ли се на ски или сноуборд, няма слизане! Да, може да започнат да ви болят мускули, за които дори не сте предполагали, че имате, но когато започнете да свързвате завоите по пистата, всички болки изчезват. Сноуборд, ски или шейна е единственият въпрос, на който трябва да си отговорите преди да се пуснете по пистата на зимните приключения. Бъдете сигурни, че си струва да опитате, защото времето, прекарано навън, ще ви презареди на макс, ще добави много положителни емоции към ежедневието ви и ще събуди приключенската треска във вас, а най-вероятно и мускулната.

  2. Зимна разходка в планината за напреднали.

    Всички знаем, че вдишаш ли веднъж от онзи въздух, после искаш още и още.. Планината носи магия, която нито едно заклинание не може да отмени и завинаги остава в сърцето. Гледките са безплатни, въздухът носи в себе си свобода и тишина, пълна с щастие. А хижата е мястото, което винаги ни чака с отворена врата, топъл чай и блага дума. Тя е планинският ни дом, до който се изкачваме с голяма усмивка на лицето и абсолютно пречистени от излишни мисли. Планината трябва да се преживява през всички сезони, защото всеки един разказва различна история, която си заслужава да чуем. Затова напълнете термоса, слагайте шапката, ръкавиците, дебелото яке и тръгвайте нависоко – там, където чака щастието!

  3. Как да отпуснем и стоплим душата?

    Ако ските и зимните спортове не са за вас, то може би СПА преживяванията са по вкуса ви. Каквото и да си говорим, по това време, когато слънцето започва да ни „избягва“ малко повече от обикновено, винаги се сещаме за различни СПА процедури, горещи сауни и джакузита. Добрата новина е, че природата се е погрижила да имаме прекрасни условия в нашите географски ширини за СПА туризъм. Изобилието от минерални извори у нас ни дава и голям избор от места, които предлагат релакс за сетивата и душата. Отдайте се на заслужена почивка и безвремие, макар и само за няколко дни в някой СПА комплекс. Нужни са ви само една карта, с която да си осигурите заслужените глезотийки, и много настроение.

  4. Свети Валентин за влюбените, Трифон Зарезан за любителите на виното.

    Няма как да не отбележим и най-влюбения и опиянен празник през годината – Свети Валентин. Ако сте решили да изненадате половинката си с нещо специално, но не знаете какво все още, защо не подготвите кутия ръчно направени шоколадови бонбони, а още по-специално би било, ако ги направите заедно! Дори да подходите стандартно с романтична вечеря, кино или просто разходка навън, пак ще си заслужават усилията, защото е важно да сте заедно. Ако пък нямате време за организация на каквото и да било, винаги можете да направите паричен превод по сметката на половинката със специален и емоционален текст в основанието. Ако не празнувате Свети Валентин, защо не се съберете с приятели и не отворите една бутилка хубаво червено вино, с която да полеете Трифон Зарезан – празникът на лозята и виното.

    Бонус съвет: А ако ви се пътува и виното ви е страст, то Мелник е идеалната дестинация за вас. :)

  5. Кънки на лед.

    Е, добре де, може не всички да сме грациозни като професионалните фигуристи, но пък кънките на лед са изключително забавно занимание, особено ако не падаме много. :) А ако освен да карате, обичате и да гледате филми с този красив спорт, то ви препоръчваме вечната класика „Кънки с остър връх“ от 1992 г., която и до ден днешен остава любим филм на киноманите.

  6. Кратко зимно бягство.

    Някои места изглеждат още по-магически със сняг по покривите на къщите. Защо не си направите един дълъг уикенд и не обиколите някои от любимите ви места в България? Ето ви няколко идеи – Лещен с красивите си къщички, сгушени близо една до друга; Пловдив с атмосферата, която носи, изкуството и културното наследство, а няма как да не споменем и любимата ни Копривщица – мястото, където се пази историята и където си заслужава да се връщаме винаги, макар и за кратко.

  7. Музеи, галерии, театри и книжарници.

    Ако плановете ви не включват пътувания, не забравяйте, че винаги може да посетите някой от градските музеи, галерии, книжарници... а защо не и да отидете на театър. По този начин със сигурност ще запълните ползотворно и приятно свободното си време, а освен това ще научите нещо ново или ще си припомните позабравени знания. :)


    С тези предложения за зимни приключения ви пожелаваме преди всичко да се забавлявате, независимо от сезона, и да запълвате времето си с неща, които обичате да правите и ви карат да се чувствате щастливи! :)

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank