7 идеи как да оползотворим великденската отпуска

Наближава един от най-големите и значими християнски празници – Великден. Тази година той ще бъде на 28 април и се очертават 11 сладки почивни дни в края на месеца (ако си вземем 3 дни отпуска, разбира се :) ). И понеже не обичаме да изневеряваме на традициите, затова и този месец сме ви подготвили няколко идеи за великденски приключения и занимания – от предположения за интересни дестинации до идеи за впечатляващи великденски яйца и козунаци… но нека не издаваме всичко още в самото начало! Ако искате да научите повече, продължавайте да четете. :)

7 идеи как да оползотворим великденската отпуска

  1. Пъстроцветни великденски яйца и ароматни, вкусни козунаци

    Няма как да минем без тях, а и всички тайно си мечтаем да дойде това време от годината, в което можем да злоупотребим с козунаци, както си му е редът. Освен традиционните варианти със стафиди и локум, може да опитате да направите изкушаващ козуначен венец с крем. Ако чакате гости вкъщи за празника, със сигурност ще оберете много комплименти, поднасяйки им този впечатляващ и красив вариант.

    Да не пропускаме и великденските яйца – колкото по-шарени, толкова по-добре. Тази година опитайте „омбре“ техниката – потопете малка част от яйцето за няколко секунди в избрания цвят боя, след това потопете по-голяма част от него за по-кратко време и така, докато не боядисате цялото яйце. По този начин боята ще стане преливаща и със сигурност ще ви попитат поне няколко пъти как се е получил този ефект! :)

  2. Пътува ви се наблизо или надалеч?

    По Великден хората определено обичат да пътуват, а и защо не? Все още не е късно да организирате почивката – със сигурност ще откриете място, което е по вкуса ви! Предпочитани дестинации извън България и тази година остават Гърция и Италия. А ако искате да обиколите някои от най-красивите местенца в България, ви препоръчваме любимите ни селца Лещен и Ковачевица с калдъръмените си улички, чист въздух и старинни къщи, а защо не и Крушуна, където можете да се порадвате на красивите Крушунски водопади.

    Имаме толкова много любими места – Етъра, крепостта Баба Вида, пещера Проходна, крепостта Овеч. България има толкова много да предложи, а от нас се иска просто да отворим очи и да се огледаме.

    Бонус съвет: Ако решите да пътувате, а сте пропуснали да платите сметката за ток, не забравяйте, че можете да свършите това с няколко клика през телефона си.

  3. 143 години от Априлското въстание

    Поне един път трябва да видите възстановката на Априлското въстание! Тази година тя ще се проведе на 1 май. Спектакълът ще ви отведе назад във времето в бунтовната пролет на 1876 г. и ще възроди емоциите на възрожденските българи от онова време. Такова зрелище не е за изпускане, а дори да сте го гледали вече, със сигурност няма да загубите, ако повторите. Освен това ще можете да посетите и някои от забележителностите на града, сред които са къщите-музеи на Любен Каравелов и Тодор Каблешков. А за достоен финал на деня, можете да се полюбувате на красивата панорамна гледка, откриваща се от паметника на Георги Бенковски, извисяващ се над приказна Копривщица. :)

  4. Сред природата – отдих, спорт или просто „пейка парти“

    Дори да не пътувате за празниците, времето прекарано сред природата определено ще ви помогне да се „пречистите“ от офисната среда. Дали в двора пред къщата, в градинката пред блока или в някой парк, няма да сбъркате ако отделите няколко часа от деня, през които просто да бъдете навън. :)

  5. Върнете се към спорта

    Спомняте ли си преди 4 месеца какво си обещахте? Спортът беше ли част от списъка с неща, които искате по-активно да практикувате? За тези, които имат изграден стриктен режим и тренировките през седмицата са по график, тази точка не е за вас! Поздравяваме ви, вие сте пример и супер машини с нечовешка воля! За всички останали, които малко позабравихме и оставихме на заден план спортуването през последните месеци, времето е идеално да предприемем малки крачки, които да ни помогнат да се върнем към по-активния начин на живот. Най-лесно е да започнем с по-дълги разходки, изкачване по стълбите, когато можем, каране на колело… разходки с кучето. Варианти – много. Желание и мотивация – от нас зависи!

  6. Не се претрупвайте със задачи

    Често, когато сме отпуска, се стремим да свършим максимално от нещата, за които не сме имали време през работната седмица. Бъдете хитри – направете си предварителен списък със задачите, които имате и ги разпределете във времето. Така ще можете да си починете пълноценно, а освен това ще отметнете и част от нещата, които сте оставяли на изчакване досега.

  7. Планирайте почивката за лятото отсега

    Много рядко ни остава достатъчно време да помислим къде искаме да отидем на почивка през лятото. Сега е идеалният момент да започнете да мислите за нея. Разгледайте местата, които искате да посетите. Така, когато пристъпите към същинското планиране, ще имате по-голяма яснота и всичко ще бъде много по-организирано. Не забравяйте също, че ранните резервации винаги са по-изгодни.

    Бонус съвет: Разгледайте и сайтовете за оферти и предстоящи събития, концерти, театър. Така ако нещо хване окото ви, ще можете по-бързо да запазите най-добрите места. :)

    Не пренебрегвайте желанията си, поради ограничения в бюджета, а разчитайте на нас за финансирането. Вие само се настройте на пролетно-празнична вълна и смело се гмуркайте в нови приключения.

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank