7 атрактивни места на българското Черноморие

Лятото за нас се изразява в редуването от плажа към морето, от морето на плажа и така до последния слънчев лъч от любимия сезон. Обикаляме смело от север на юг любимите ивици без умора само с плажна чанта на рамото, чадър и задължителното слънцезащитно масло! И това ни е достатъчно...

Истината е, че по това време на годината си мечтаем да се преселим на изток и да акостираме там поне до края на септември. Нашето Черноморие хич не е за изхвърляне и си има своите скрити (и не толкова) местенца, които по нищо не отстъпват на така популярната Гърция.

Точно за това ще си говорим в Топ 7 през юли и въпреки, че може би сте посетили част от селекцията, която сме подготвили, решихме да споделим някои от любимите ни местенца по българското Черноморие.

7 атрактивни места на българското Черноморие

  1. Дуранкулак

    На Северното Черноморие е друго. Там е диво, няма ги шезлонгите, няма ги и тълпите от туристи. Затова пък има много миди, километрична плажна ивица и кристална вода, която само чака да се гмурнем в нея. Велосипедите под наем са заменени с трактори, а вместо гледки на големи хотели, виждаме стотици ветрогенератори, танцуващи с вятъра. Дуранкулак е любов от пръв поглед – веднъж стъпите ли там, винаги ще искате да се връщате!

  2. Тюленово

    Само на няколко километра от най-източната точка в България – нос Шабла, се намира едно местенце, излязло като от филмите. Подводно гмуркане, кристална вода, скално катерене, подводни пещери, вълшебни изгреви и залези са само част от нещата, които Тюленово може да предложи. Дивото и красиво понякога е всичко, което ни трябва, а това малко селце споделя точно това с нас и не иска нищо в замяна.

  3. Камен бряг

    Малко по-надолу се намира едно място, на което всяка година се събират хиляди ентусиасти да посрещат изгрева на 1 юли или както вече се досещате – Джулай морнинг. Въпреки, че вече сме в средата на любимия ни трибуквен месец от годината, ви гарантираме, че изгревите и залезите са приказни през целия летен сезон и Камен бряг задължително трябва да бъде част от лятното ви приключение.

  4. Малко съкровище с голямо сърце

    Смело преследваме желанията си без да се замисляме, а едно от тях е да заровим крака на плаж Болата – перлата на Северното Черноморие. Може и да не е известен на много хора, но това е един неповторим залив, който завладява мигновено. Чист пясък, красиви морски гледки, подводни пещери… без барове, силна музика и пренаселеност, този залив достойно е определен за морския рай на нос Калиакра.

  5. Любим. Наш. Созопол.

    Слизаме на юг и то не къде да е. Отиваме си вкъщи, там, където Созопол винаги ни чака. Това градче ни дава много повече – страхотни плажове, история и просто е грехота ако не попием от всичко, което ни предоставя. Можете да изберете място за акостиране на плажния ви чадър от цели три ивици – Централен плаж, Харманите или Царския плаж. Гарантираме, че ще познаете вашето местенце по притегателната сила, която сама ще ви отведе там, където трябва.

  6. Нос Агалина

    Място, което е толкова различно от всичко, за което говорихме досега. Света Агалина, в сравнение с останалите черноморски носове Калиакра, Емине и Маслен нос, е доста по-малък. Това обаче в никакъв случай не е минус, а напротив. Благодарение на природата се е образувал тесен и дълъг около 20 метра скален процеп, през който може да мине само малка лодка. Ако искате да видите нещо различно, то със сигурност трябва да се отбиете и до това местенце.

  7. Върха на сладоледа. Синеморец с любимото синьо

    Ако трябва да изберем любим нюанс на синьото, то това е синеморското. Само едно нещо можем да добавим – р. Велека, която бавно се влива в Черно море по залез, а по скалите дивите коне изпращат слънцето. Това е единственото място в България, на което морето залива реката и я притегля към себе си. Единственото място, чиято магия не може да не ни завладее.

    Бонус съвет: Докато обикаляте едни от най-красивите местенца по нашето Черноморие, не забравяйте за удобствата, които получавате с мобилното си банкиране. Сега само с една бърза активация на Bulbank Mobile може да спечелите почивка по избор. Звучи страхотно, нали?

    И като за финал, ви пожелаваме незабравими юли, август и септември… много тен, красиви изгреви, залези и моменти, спиращи дъха. До следващия път, когато ще си говорим в Топ 7 за нещо друго. Какво? Очаквайте през август. :)

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank