Всички са на морето, а вие не?
Ето 7 начина как да доведете почивката при себе си.

Август – следобедът на годината. 31 дни в рая и още 334 дни, през които си мечтаем за него. Обичаме го точно колкото петък след 15:00 ч. А може би дори повече... Любовна история с 6 букви, която искаме да преживяваме отново и отново.

По това време на годината всички си мечтаем за синьо море, просторни плажове и малки заливчета, студени коктейли и красиви залези. Реалността обаче е малко по-различна – гледката ни не е безкрайното синьо – а монитор с wallpaper на екзотичен плаж, шумът на вълните е заменен с този на трафика, а социалните ни мрежи преливат от снимки на плажа.

Какво да направим в тези моменти? Можем да продължим да си мечтаем или да вземем нещата в свои ръце и да поканим морето в офиса. Тези съвети със сигурност няма да ви помогнат с летния тен, но ще направят положението една идея по-приятно. :)

7 начина да доведем почивката при себе си.

  1. Нов летен плейлист за настроение.

    Сега е моментът да обновите летния си плейлист с хитове и сме сигурни, че има какво да добавите – нещо ново от 2019-та или песен, която само вие свързвате с лятото? Вие решавате. А и винаги може да попитате колегите и приятелите ви за предложения, които да включите в класацията. :)

  2. Добавете малко плодове във водата си.

    Сами знаете колко е важно пиенето на вода през целия ден, а едно от предимствата на лятото е изобилието от сезонни плодове. Сещате ли се накъде вървим? Направете водата си по-свежа, като просто добавите плодове по избор в нея – боровинки, малини, лайм, мента, краставица или портокал. От вас зависят комбинациите, резултатът е гарантирано освежаващ.

  3. Леви – десни, леви – десни.

    Движение – вече няколко пъти сме споделяли с вас колко е важно! Ако обикновено пътувате до работа с градски транспорт или автомобил, може да промените програмата си сутрин. Отделете малко повече време, за да стигнете с колело или пеша до офиса. Ако това не е опция, то винаги можете да слезете на предната спирка на метрото или да оставите колата си по-далеч, за да имате време за сутрешно раздвижване преди да се захванете със задачките за деня.

  4. Home office?

    Ако имате възможността да се възползвате от тази екстра – недейте да се чудите много! Работата от вкъщи, на терасата, в парка, от любимото ни кафе ни дава мъничко свобода и много варианти за смяната на обстановката. Със сигурност това ще ви помогне да сте по-продуктивни, а ако прекалено се разсейвате – винаги може да отидете за няколко часа в някое споделено пространство. :)

  5. Освежете гардероба си.

    Може да не отивате на почивка утре или другиден, но пък нищо не пречи да обновите малко гардероба си с нови придобивки. Оставете тъмните цветове за есента и зимата. Сега просто се вдъхновете от хубавото време и се запасете със свежи и ярки цветове като светло синьо, жълто, бяло, лилаво или каквото ви е на душата.

  6. Възползвайте се от обедната си почивка на макс.

    Всеки работен ден имаме своето време за обедна почивка, което зависи от нас как ще оползотворим. Възползвайте се от слънчевите дни и вместо да ядете на бюрото, излезте навън до парка в района. Разходете се на чист въздух, а ако имате фитнес в офиса – спортувайте. Това гарантирано ще подобри работния ви ден, а освен това и настроението.

  7. Заслужена пауза от 15 минути.

    Без значение от сезона, но особено през лятото, когато е отпускарското време, заслужено откъсвайте поглед от работата за по едни 15 минути, за да освежите настроените и мислите си. Спокойно можете да излезете малко на въздух или да хапнете един сладолед, например. Почивката от работата ни прави по-ефективни, така че какво по-хубаво от една сладка и кратка 15 минутна пауза, която ще ви върне към работата с обновени сили. :)

    Има какво още да ни даде август – море, планина, плажни ивици, красив тен, приключения и незабравими моменти. Пожелаваме си да бъде слънчев, солен и по възможност с всичките нюанси на синьо. Хайде, стига толкова за този път! До септември, когато ще си говорим за... Очаквайте! :)

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank