7 (златни) правила за пазаруване по време на намаления

Черен петък, SALE, 50% off… въпросът е до колко са истински разпродажбите и заслужават ли си? Наистина ли имаме нужда от тези уж „намалени“ неща или просто не можем да устоим на изкушението, големите стикери в червено по витрините и всички останали търговски трикове?

Купуваме чанти, дрехи, техника и накрая се затрупваме с неща, които осъзнаваме, че не сме искали толкова много. Прекарваме няколко часа в мола, в лудницата от хора и за какво? Будуваме докато не стане 00:00 ч., за да сме първите, които ще добавят в количката си онази телевизионна игра само за да разберем, че я няма в наличност.

Заслужава ли си?

Все пак ако сте решили да се възползвате от предстоящите намаления, има няколко неща, които може да направите, за да не попаднете в техния капан:

7 (златни) правила за пазаруване по време на намаления

  1. Проучването.

    Една седмица по-рано прегледайте сайтовете, които ви интересуват и вижте цените на артикулите. По този начин ще може да сравните дали наистина е приложена отстъпката или цената на стоката е завишена и намалението е фиктивно. За съжаление много търговци използват тази практика и вместо да купуваме нещо намалено се оказва, че плащаме почти същата цена преди „отстъпката“.

  2. Определете бюджетна граница.

    За да си гарантирате, че няма да изхарчите повече отколкото е необходимо, си определете бюджет за намаленията. Ако имате две банкови карти, може да прехвърлите определената сума от едната в другата. По този начин със сигурност няма да изтеглите от останалите пари, които са извън отделения бюджет. Друг вариант е просто да изтеглите парите и да ги сложите в различно отделение на портфейла ви.

  3. Направете си списък.

    Точно така, отворете гардероба си и проверете какво ви трябва. По този начин възможността да се изкушите от нещо, което не ви е нужно или да се разконцентрирате от офертите е по-малка. Златно правило, което задължително трябва да спазвате, е да не отивате на пазар без да сте решили предварително какво точно ще купувате.

  4. Пазарувайте класики без да се водите от модните тенденции.

    Мислете в перспектива. Колко дълго бихте могли да носите нещо без да му мине модата? Инвестирайте в качествени модели, които са устояли на времето. По този начин със сигурност ще похарчите най-умно парите, които сте отделили за намаленията.

  5. Фокусирайте се върху качеството, а не върху количеството.

    Опитвайте се да избягвате изкуствени материи, а по-скоро се съсредоточете върху естествените като вълна, памук и кашмир. По този начин ще си гарантирате дълъг период от време, през който ще може да използвате новата придобивка. Освен това, ограничавайки т. нар. бърза мода със сигурност ще създадете един по-качествен и класически гардероб.

  6. Пазаруване онлайн или в мола?

    Едно от нещата, които трябва да направите е да се запознаете как да пазарувате безопасно online и offline. Плащането с карта се е превърнало до такава степен в част от ежедневието ни, че вече не обръщаме внимание на малките неща.

    Бонус съвет: Не купувайте нищо от онлайн сайтове, които нямат „https в началото на URL адреса. Наличието на буквата „S” означава, че сайтът е сигурен, което намалява вероятността да бъдете измамени.

  7. Не забравяйте, че можете да върнете стоките.

    Много често се случва да купим нещо, но впоследствие да се наложи да го върнем. Това е напълно в правата ни. Не забравяйте, че при онлайн покупки имате 14 дни след доставката на артикула, в които може да го върнете. Задължително е да се запознаете и с конкретните условия за връщане на съответния търговец, за да сте подготвени предварително.

    Бонус съвет: А сега, докато плащате с кредитната ви карта Mastercard® от UniCredit Bulbank, имате възможността да спечелите и изживеете нещо безценно – посещение за цялото семейство в Disneyland® Paris! Повече за играта може да научите тук.

    Надяваме се, че с нашите съвети сме ви били полезни и сме успели да ви дадем поне 1-2 идеи, които да приложите по време на намаленията. Вие само се настройте на шопинг вълна!

Симона Шангова
Специалист Дигитален маркетинг
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank