7 нестандартни идеи за подарък за Свети Валентин

Февруари – вторият месец от годината, в който си припомняме, че 2 е по-добре от 1. Месецът, в който сърцата са много повече, цветята са на всеки ъгъл и всичко е една идея по-розово.

Прекаляваме малко повече с бонбоните и отбелязваме празника на любовта и виното. И може би сте се досетили, че този месец ще посветим Топ 7 на любовта или по-точно на нестандартните и интересни подаръци, с които можем да зарадваме любим човек, а защо не и себе си. Все пак любовта има различни измерения и трябва да започва с обич към самите нас.

7 нестандартни идеи за подарък за Свети Валентин

  • Светът е розов.

    Не е задължително да се изхвърляме с големи подаръци и жестове за празника на любовта. Самият факт, че сме помислили и сме отделили от времето си, за да изберем какво да подарим, е повече е от важен. Започваме с едно по-достъпно и по-скоро символично предложение като слънчеви очила във формата на сърца с розови стъкла. Подарък, който носи посланието, че всеки път когато видите любимия човек, всичко около вас става по-красиво. Пейзажът, въздухът, слънцето...

  • Спомняш ли си първата ни среща?

    Моментът, в който погледите ви са се срещнали и е започнала не коя да е, а вашата история. Вярваме, че това е един от най-специалните моменти, който е оставил трайна следa в сърцето ви. Как може да го пренесем в подарък? Ето ви една чудесна идея – карта на звездите с точното им разположение в деня на вашата среща. Направете подаръка още по-специален, като напишете специално послание...

  • Специално за любителите на киното.

    Скреч картите са много популярни напоследък. Неслучайно включваме и това предложение. Може да изработите специална карта с филми, които да гледате заедно и да имате кино среща всяка седмица. Постарайте се и посланието към подаръка да бъде тематично. Може да направите проучване и да извадите цитати от ваши любими филми и да ги включите в картичката.

  • ...а сега нещо и за мастър шефовете.

    Ако пътят към сърцето минава през стомаха (като на повечето хора, включително и на нас), идеалният подарък е готварска книга с „рецепти за среща“, които да приготвяте заедно. Истината е че времето, което прекарваме заедно винаги ще е най-ценният подарък. За да надградите нашето предложение, може да приготвите една от рецептите в книгата, да запалите малки лампички в стаята и да направите палатка. Така ще си организирате уютен и романтичен пикник вкъщи.

  • Бих обиколил света с теб...

    Кой е перфектният подарък, който няма нужда от опаковане? Безспорно това е пътуването. Разбира се, не всеки обича да пътешества, но това предложение е за авантюристите, за хората, които не ги свърта на едно място и любимата им книга всъщност е паспортът им или пък някой пътеводител. Какво предлагаме? Преведете на вашия човек пари по сметката с основание: „Джобни за почивката“. Не казвайте къде отивате, оставете изненадата за накрая. :)

    Бонус съвет: За да подсилите предложението, може да купите един глобус и да го налепите със сърца. Посланието може да бъде от сорта на: „Ти си целият ми свят!“ :)

  • Време само за двамата.

    Това е идея от типа „Направи си сам“. Истина е, че покрай работа, ежедневни задачи и непредвидени ситуации, не винаги успяваме да прекараме достатъчно време с любимия човек. Точно затова ви предизвикваме да направите нещо нестандартно. Предвидете си по един ден всеки месец до края на годината, в който ще имате среща с половинката си. Планирайте различни активности всеки път, припомнете си първите ви срещи и си създайте нови споделени спомени… Може да облечете тази изненада в примерен календар, на който всеки месец има дата, отбелязана със сърце и да го подарите. Времето е най-ценният подарък, който можем да направим, така че ако изберете такъв подарък, определено няма да сбъркате.

  • Винаги с теб. Винаги с мен.

    Направете комплект гривни с координатите на мястото, на което сте се срещнали за първи път или пък със специално послание за вас. Разбира се, не е задължително да са гривни – може да е колие, обеци, ръкавели. Изберете това, което отговаря най-добре на вкуса ви и знаете, че половинката ви също ще го хареса.

    Оставяме списъка отворен, за да го допълвате с идеи. Излишно е да казваме, че към всеки подарък трябва да присъства поне малко шоколад. Той никога не е излишен. Добрата новина е, че такива изненади могат да бъдат подарявани през цялата година. Ей така, без повод. Защото на любовта не ѝ трябва причина. Тя трябва да се празнува всеки ден, а не само в един месец от годината.  

Симона Шангова
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank