„Чисти сметки, добри приятели“

Изумително е в колко нови и различни ситуации могат да изпаднат хората през 21-ви век. С промяната на живота и появата на технологиите се изменят потребностите и съответно проблемите, с които се сблъскваме в ежедневието си. Ако някой беше казал преди години, че ще можем да управляваме финансите си чрез мобилно устройство с джобен формат, най-вероятно щеше да бъде заклеймен за луд. За наша радост, в днешно време е възможно да направим почти всичко само с няколко докосвания по екрана на телефона.

За какви проблеми и ситуации говорим?

Случвало ли ви се е да обядвате с колеги и когато дойде сметката да започне трескаво търсене на дребни, размяна на банкноти и сложни изчисления на това кой на кого трябва да даде пари. Подобна суматоха се създава и при събирането на пари за подарък за рожден ден или имен ден на колега. Всички знаем колко е сложно да дадеш точна сума, особено ако не си предвидил груповия обяд. Нямаше ли да е по-хубаво, ако имаше как един да плати сметката, а другите бързо и лесно да му възстановят парите? Добрата новина е, че такова лесно решение вече съществува!

Чудите се за какво лесно решение става въпрос?

Сигурни сме, че сте изпадали в подобна ситуация поне веднъж. Дали в ресторант, кафене, сладкарница, бар или пък магазин за дрехи. Хубавото е, че с Булбанк Мобайл решавате този проблем бързо, лесно и сигурно!

Съществуват десетки методи за трансфериране на пари между две сметки, но несъмнено QR плащането в мобилното банкиране е един от най-удобните и лесни такива. Само с няколко докосвания на екрана създавате QR код към ваша сметка и задавате дължимата сума. Другият човек влиза в Булбанк Мобайл, сканира кода с камерата си и потвърждава превода. И готово! Парите за обяда ще пристигнат до броени минути. Точно заради това е важно да се придържаме към поговорката „чисти сметки, добри приятели“!


А ако все още нямате мобилно банкиране, може да го активирате дистанционно чрез попълване на кратка онлайн заявка.

Момчил Бръчков
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank

Momchil.Brachkov@unicreditgroup.bg