Банкиране по време на COVID-19:
Отговори на най-често задаваните въпроси от клиенти

В ситуация на извънредно положение заради COVID-19 ежедневно отговаряме на хиляди въпроси на клиенти. За да ви улесним, подготвихте отговори на тези, които най-много ви вълнуват.

  1. Кои филиали работят в момента и с какво работно време?

    Актуална информация за работещите филиали е достъпна на сайта на банката в картата с локации. Спрямо препоръките на здравните власти и за ваша собствена сигурност, ви съветваме да ограничите посещенията на филиали, освен ако не е крайно наложително. В тези случаи спазвайте препоръчаната дистанция от 2 метра от всички останали посетители.

    Важно! Ако искате да получите информация за състояние по кредит, да наредите превод или да проверите постъпленията и салдото по сметката си, не е необходимо да посещавате филиал. Можете да получите тази информация и да извършвате редица банкови операции по всяко време, като използвате приложението ни за мобилно банкиране - Булбанк Мобайл.

  2. Как мога да проверя дали дадено плащане с дебитна карта на ПОС терминал или онлайн е извършено успешно?

    За тази цел не е необходимо да посещавате филиал или да се обаждате в Центъра за контакт с клиенти. През приложението Булбанк Мобайл можете да проверите дали е извършена трансакция с дебитната ви карта, дори да е платено в същия ден.

    Как може да направите това?

    Влезте в своя Булбанк Мобайл и отидете в меню „Карти“. След това изберете картата, с която сте направили плащането и ще излезе информация със сумите на трансакциите, които сте извършили до момента.

  3. Трябва ли да ходя до филиал, за да си активирам мобилно банкиране?

    Активацията на Булбанк Мобайл също е изцяло дистанционна. Не се налага посещение във филиал на банката. Трябва само да минете през следните стъпки:

    • Свалете и инсталирайте на телефона си приложението Булбанк Мобайл от вашия app store.
    • Влезте в приложението и изберете опцията „Стани клиент“.
    • Попълнете кратката форма, която ще се появи на екрана. Възможно най-бързо с вас ще се свърже оператор от Центъра за контакт с клиенти, за да финализирате активацията.

    При необходимост позвънете директно на 15 333 от вашия мобилен телефон, за да получите нужното съдействие за активиране на услугата.