Пет опашки, които можем да избегнем с телефона си

Във все по-забързаното и натоварено ежедневие хората се сблъскват с редица предизвикателства, сред които на челните позиции се нарежда пестенето на време. Няма спор, че най-големият враг на ефективното използване на времето е чакането по опашки, а в сезон на вируси това си е направо приключение с повишено внимание. Все пак има сметки и задължения, които очакват да бъдат платени в определен срок и не търпят отлагане.

Съвременните технологии предлагат редица възможности, които работят успешно в посока изпреварване на опашките. Вижте как можете да избегнете 5-те опашки, на които се налага най-често да чакате.

  1. Плащане на местни данъци и такси

    Всяка година се сблъскваме с плащането на няколко задължителни данъка и такси (за автомобили, недвижимо имущество, такса за битови отпадъци и др.). Не е необходимо да чакате по административни гишета. Само с телефона си през Булбанк Мобайл имате възможност бързо, лесно и сигурно да платите всички ваши задължения към съответните държавни институции без да се налага да се „разправяте“ с чакане и служители на каса.

  2. Време е за плащане на ток, вода, парно, телефон...

    Каквото и да си говорим, телевизията, интернетът и телефонът са едни от най-ползваните услуги през 21-ви век, а електричеството и водата са задължителни по подразбиране. Всяка от тези услуги обаче е свързана с ежемесечни плащания. Всъщност и тези месечни разходи може да заплатите през телефона си. Допълнително Булбанк Мобайл предоставя възможност за изпращане на безплатно известие всеки път, когато излезе нова фактура към даден доставчик на битови услуги. Така ще бъдете информирани своевременно за всяка нова сметка, която очаква плащане и не е нужно да помните срокове.

  3. Плащане на осигуровки и данък върху доходите

    По това време на годината на много хора се налага да подават данъчни декларации към НАП и имат ангажимент да платят определен данък, за който може да направят плащане през мобилното си банкиране без да ходят на каси на НАП или в банкови филиали. Плащането на здравни осигуровки също може да стане през Булбанк Мобайл и да си спестите разходката до държавни институции.

  4. Е, понякога се налага да платим глоба

    Както като шофьори, така и в ролята ни на пешеходци е възможно да стъпим встрани и изведнъж да се сдобием с някоя глоба за плащане. Неприятен момент, но поне можем да си спестим досадното чакане на опашки, за да платим наложената ни глоба. Булбанк Мобайл предлага решение и на това неудобство. С мобилното приложение имате възможност да платите дистанционно, където и да се намирате. Разбира се, пожелаваме ви да не ви се налага да ползвате тази функционалност.

  5. Класическият банков превод не е това, което беше

    На ден се осъществяват стотици хиляди преводи между банкови сметки. Родители изпращат пари на децата си, деца изпращат пари на родителите си, плащаме поръчки по банков път или пък плащаме наема на квартирата. Независимо от основанието на превода, може да си спестите попълването на бланки във филиал, както и да снижите разходите за банкови такси, като направите превода през мобилното си банкиране. Така ще спестите и немалко време за нещо по-важно.

 

Опашките като цяло не са приятни, особено когато можем да си спестим чакането. С Булбанк Мобайл не само ще изпреварите опашките по различни институции, но можете да следите наличността по сметката си по всяко време, да извършвате преводи чрез удобството на QR код, сами да блокирате и отблокирате банковите си карти с цел защита, да следите спестяванията си и още ред неща.

Ако все още нямате мобилно банкиране, можете да го активирате дистанционно чрез попълване на кратка онлайн заявка.

Момчил Бръчков
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank