Приказки от дигиталния свят:

Животът продължава, макар и по нови правила.

Два месеца под карантина минаха за някои по-бързо, за други не чак толкова, но ето, че дойде месец май, а с него почти и лятното време. Всички си мечтаем за море, планина… за малко време навън, дори и само до магазина, но без да се притесняваме дали някой няма да застане прекалено близо до нас или пък дали ще ни кихне във врата.

Безспорно се научихме да сме по-внимателни и намалихме физическите контакти и истината е, че животът продължава, макар и по нови правила. Хубавото време не е отменено, разговорите с приятели не са отменени, онлайн концертите не са отменени, планината и парковете (вече също) са позволени, а освен това и банкирането става още по-достъпно.

В днешния брой на „Приказки от дигиталния свят“ ще си говорим за онези функции на Bulbank Mobile, които понякога спасяват положението и ни помагат да живеем спрямо „новите правила“ без много да му мислим.

  1. Как да се справим със ситуация от типа: „Хмм, не мога да си открия никъде дебитната карта, какво се случва…“

    Добре, всички поне един път сме попадали в подобна ситуация, когато не можем да открием къде сме сложили картата си. При кражба или загуба на карта има една функционалност в мобилното банкиране, която ще ви се притече много бързо на помощ. Та-дааааа: „Блокиране и активиране на карта“ през Bulbank Mobile. Признаваме си, че тази услуга не веднъж е спасявала положението.

    Как може да я използвате? Вижте тук.

  2. „А такаа, блокирах приложението, защото не си помня паролата…“. Класика в жанра.

    Настанете се удобно, защото следва една история от живия живот. Е, кратката ѝ версия. Всички имаме профили в най-различни сайтове – социални мрежи, форуми, сайтове за коли, сайтове за рецепти, за торенти, за видеа, за снимки, за игри... Можем да изброяваме още две страници. Тези профили си имат пароли, които обикновено са различни (надяваме се, че не използвате една и съща парола за всичките си профили) и понякога се случва да не се сетим за конкретната комбинация от символи. Какво правим? Пробваме си късмета – един път, втори път… иии трети път. Накрая просто блокираме профила и край.

    Доскоро това се случваше и с мобилното ни приложение Bulbank Mobile, при което трябваше да звъните на Центъра за контакт с клиенти на банката или да ходите до филиал, но вече можете да го активирате повторно, сам-самички! При смяна на телефона или при забравена парола тази функция идва точно навреме!

    Вижте нагледно как се случва всичко тук.

  3. Черешката на тортата: „Знаеш ли, че си открих нова банкова сметка през телефона?“

    Най-сладкото оставихме за най-накрая. Хубаво е, че някои правила отпаднаха, като разходките в парковете и градинките, но не е лошо все още да спазваме физическа дистанция, доколкото можем.

    Тази услуга е идеалният вариант, когато трябва да си откриете банкова сметка и не ви се ходи във филиал. Точно така, вече всеки може да стане клиент на банката напълно дистанционно през телефона чрез приложението за мобилно банкиране Bulbank Mobile.

    Какво трябва да направите?

    • Изтеглете приложението от вашия app store;
    • Изберете опция „Стани клиент“ от начален екран и просто следвайте стъпките.

    Само след няколко минути ще имате нова сметка и ще сте си спестили ходенето до филиал на банката и обажданията до център за контакт с клиенти. Толкова е лесно.

  4. И за финал: „Ооо, имам получен превод по сметката.“

    Супер трик за управление на средствата чрез специална функционалност на Булбанк Мобайл и още по-хубавата част – безплатна е! Просто настройте известията към дадена сметка през мобилното си банкиране, както на вас е удобно. Така своевременно ще разбирате, когато получите превод или пък наличността по сметката ви падне под определена сума. Лесно и бързо, а и ви дава допълнителна сигурност, тъй като ще получавате безплатно известие и за сумите, които излизат от сметката ви. От вас зависи какви известия ще получавате и при какви прагове.

Животът продължава, макар и по нови правила. С тези трикове и функционалности, които ще намерите във вашето мобилно банкиране, можете да продължите да се радвате на спокойствие и едно „нормално“ ежедневие, доколкото е възможно.

Ако все още не сте се възползвали от предимствата на мобилното банкиране, не чакайте повече! Изтеглете Bulbank Mobile от вашия app store и активирайте приложението изцяло дистанционно:

googleplay      appstore

Симона Шангова
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank