Приказки от дигиталния свят:

Дигитални разплащания – удобства и ползи.

Претъпкан портфейл, натежаващ от събиране на ресто в дребни монети, който носим навсякъде със себе си, но така ни се иска да го зарежем вкъщи. Познато ли ви е това чувство? Особено когато бързаме, плащането в брой може да се окаже голямо предизвикателство. Докато извадим пари, за да платим сметката, докато изчакаме да ни върнат и рестото се окаже една шепа жълтици… на всички ни се е случвало.

Хубавото е, че има решение и то не едно. В тази статия ще ви споделим няколко начина, които ще ви бъдат от полза (надяваме се) и ще започнете да използвате и занапред, когато плащате в различните търговски обекти.

 1. Класика в жанра – банкова карта.

  Няма как да сбъркате, разполагайки с кредитна или дебитна карта. Не се занимавате с ресто или търсене на точни пари - за няколко секунди сте готови! Хубавото на банковите карти е освен, че са удобно средство за разплащане, понякога те могат да ви донесат приятни бонуси чрез периодично организирани от обслужващата ви банка или картова организация промоции и игри с награди. Всяка от тях със сигурност заслужава вашето внимание! Ето защо плащаме с карти:

  • Имат по-малко микроби от кеша;
  • По-бързо се случва самото плащане;
  • Портфейлът ни е значително по-малък в сравнение със случаите, в които той натежава от монети;
  • Пазаруваме и плащаме онлайн на момента;
  • Резервираме билети и коли под наем;
  • Възползваме се от много готини игри с награди и не само!
 2. Плащайте, без дори да си мръднете пръста.

  Живеем в дигитален свят – поръчваме храна за вкъщи през мобилни приложения, пазаруваме онлайн на път за вкъщи, купуваме билети за следващата почивка през интернет търговец и какво ли още не. Преди години не сме си и помисляли, че ще можем да платим сметката си в супермаркета, без да се налага да доближим банковата ни карта до ПОС терминала. А днес вече плащаме безконтактно, дори с телефоните си.

  Защо да плащаме през телефона си? Ще ви дадем няколко причини:

  • Ценим времето си и го пестим винаги, когато е възможно;
  • Понякога се случва да забравим портфейла си вкъщи и не искаме да изпадаме в неудобната ситуация да сме на касата в магазина и тогава да се усетим, че няма как да платим сметката си;
  • Не винаги ни се носи портфейл и понякога директно пускаме парите си в джоба, който понякога натежава от стотинки, а да не говорим, че може и да изгубим много лесно пари така.
 3. Банката е в телефона ти.

  Представете си следната ситуация: Трябва да наредите спешен паричен превод до приятел, познат, леля… вие решете. Цял ден имате някакви задачи и просто не ви остава време да отидете до банката. Готови сме с решението и то е Bulbank Mobile – приложението ни за мобилно банкиране. Хубавото е, че освен преводи, може да се възползвате от още много готини функционалности, сред които:

  • Плащане на битови сметки за вода, ток, интернет, телевизия, телефон… списъкът определено е дълъг;
  • Заявка на банкови продукти и услуги дистанционно, без да се налага да чакате във филиал на банката. Дори, вече можете да заявите получаване на банкова карта до избран от вас адрес, а ПИН кодът за нея ще Ви очаква в мобилното приложение.
  • Постоянен 24/7 достъп до информация за наличност по сметката и още много!

Кешът има толкова много алтернативи, които си заслужава да тествате. Веднъж свикнете ли с тях гарантираме, че ще продължите да ги използвате и занапред!

Симона Шангова
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank