7 идеи как да превърнем дома ни в оазис

Ахой, моряци! Лятото е тук и на всички ни се иска да акостираме на някой плаж с освежаваща напитка в ръка... никакви грижи и гледка към най-красивия залез. И ние си мечтаем за това по няколко пъти на ден и си представяме как пускаме котва на морето.

Знаете ли, че през 50-те се е зародил проект със звучното име „Софийското море“, който така и не се реализира... Е, сигурно щеше да е готино да си имаме море толкова близо до столицата, но и на няколкостотин километра също не е лошо. :)

Нека обаче да не се отклоняваме от темата. ;) Зачудихме се какво може да направим, за да доведем любимото синьо вкъщи, превръщайки дома си в оазис. Ето една селекция от идеи в тази посока:

 1. Преди да започнете с каквото и да е – разчистете!

  Затрупан дом, затрупан ум – чували ли сте тази максима? От голямо значение е да прегледате и разчистите ненужните си вещи. По този начин, освен че ще се освободите от нещата, които вече не ви носят удоволствие, ще отворите и пространство за новите ви принадлежности, с които ще създадете вашия оазис у дома.

 2. Свеж въздух, като в планината – как да се справим с жегата.

  Тук няма да кажем нещо революционно. Просто проветрявайте често, за да ви е по-хладничко и приятно и да не ви боли главата. А за дните, когато жегата не се търпи и отварянето на прозорец не е опция, инвестирайте във вентилатор или климатик. Така със сигурност ще пропуснете усещането домашна сауна.

 3. Тераса туристи.

  Терасата е идеалният вариант за разпускане след работа, ако не ни се излиза навън. На няколко крачки ни е, после не трябва да си хващаме такси и винаги има свободно място за сядане! Сложете си една маса, два стола, лампички или свещи, които да внесат повече уют в обстановката. За да разчупите още малко, може да добавите и естествена растителност с екзотичен привкус като декоративна палма, банан, лимон или каквото на вас ви харесва. Сигурни сме, че можете да развихрите въображението си. :)

  Бонус: Ако разполагате с по-голямо пространство, можете дори да завържете хамак на терасата.

 4. Заредете хладилника с...

  С какво свързваме оазисите? Слънце, вода, палми, но и с освежаващи напитки. Презаредете хладилника си със свежи плодове, мента, любимите питиета, сокове и лед. Така ще може да доведете бара от морето директно във вашата кухня. Е, ще трябва вие да приготвяте напитките си, но пък поне винаги ще докарвате вкуса, който искате. :) Потърсете онлайн различни рецепти и просто експериментирайте – правилата си ги определяте вие.

 5. Ах, морето...

  Релаксирайте, като си пуснете шум на вълни. Вярно, няма да е същото, но ако си затворите очите поне за няколко секунди, ще се пренесете на брега на морето.

 6. Плейлист за плажа (вкъщи).

  Правим всякакви плейлисти – за пътуване, за маса, за дъжд, за романтична вечеря, за разпускане. Защо не си направите един и за плажа вкъщи, независимо къде е той – в двора, на терасата, на покрива на блока, в някой парк.

 7. Градска джунгла.

  Ако сте фенове на всякакъв вид флора, то тази точка е за вас. Добавете няколко растения към интериора вкъщи – палми, фикуси, каквото ви е на сърце и душа. Ако нямате време да се грижите за тях, може да си вземете изкуствена растителност – няма да повярвате какво разнообразие има на пазара и колко красиви растения може да намерите!

Пожелаваме ви страхотно лято, въпреки ситуацията. Много плажове, готини тераси, разхлаждащи напитки и незабравими спомени, защото лятото е тук и от нас зависи как ще го прекараме!

Симона Шангова
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank