Пет причини защо е важно банката да разполага с верните ви данни

В последните седмици голяма част от нашите клиенти получиха покана да посетят наш филиал или да се свържат с Центъра ни за контакт с клиенти, за да потвърдят данните си. От УниКредит Булбанк сме активни в тази комуникация, тъй като е свързана с изпълнение на законовото изискване всяка банка периодично да преглежда и актуализира данните на своите клиенти.

Нормативните правила обаче не са единствената причина целият екип на банката да посвещава усилията си на това данните, които имаме за нашите клиенти, да са точни.

Има поне пет причини, които споделяме с вас, защо е истински важно банката ви да разполага с верните ви и актуални лични данни. А ние сме #БанкаЗаВажнитеНеща.

  1. Банката е ваш финансов партньор

    Партньорските взаимоотношения, както във всеки друг аспект на живота, изискват прозрачност и яснота. Няма как банката да изпълнява пълноценно ролята си в това партньорство, ако вие не предоставяте навременна и точна информация.

  2. Това ще ви предпази от измами!

    Следващия път, когато получите мейл от онлайн измамници, които искат личните ви данни от името на банката, веднага трябва да разпознаете недобросъвестното поведение. Ще се сетите, че банките никога не изискват от клиентите си предоставяне на информация директно по имейл – те вече разполагат с нея, благодарение на вашата ангажираност и на това, че при промяна в личните ви данни ни уведомявате своевременно. Вижте няколко ключови съвета за безопасност, които е добре да имате предвид оттук.

  3. Банката трябва да знае как да ви предупреди

    Може би не подозирате, но банката бди над вас. Всеки път, когато правите плащане с картата си, банката преценява дали това отговаря на навиците ви или има нещо съмнително. Ако засече подозрително плащане, банката има ангажимента да потърси картодържателя и да го потвърди с него или откаже. За тази цел е жизнено важно в системата на банката да фигурират актуалните ви данни за контакт.

  4. Извлеченията ви ще пристигат на правилния адрес

    Финансовите дела и навици на всеки са си негова работа. Не забравяйте да промените адреса си в банката, ако не искате извлеченията за кредитите или плащанията с карта да пристигат на адреса на родителите ви, където доскоро сте живели, но вече имате свое място.

  5. Ще си гарантирате спокойствие

    Като актуализирате данните си, ще избегнете евентуални неудобства при използване на нашите продукти и услуги в бъдеще.

Затова предварително благодарим на клиентите ни, които са актуализирали данните си и разчитаме всички останали да го направят до 30.11.2020 г., като посетят удобен за тях филиал или се свържат с Центъра за контакт с клиенти на телефон 0700 1 84 84.