7 идеи как да преминем към режим „Уютно време“

Винаги изпращаме лятото с мъничко тъга, но пък след него не бива да забравяме, че идва онова време от годината, което носи аромат на канела, уют и топлина. Есента започва да рисува сред природата, създавайки пред нас невероятни живи картини и ето, че постепенно започваме да преминаваме от вълната с летни приключения и емоции към режим на споделен домашен уют и релакс.

Как обаче по-лесно да преминем към този режим и да вземем максимума от него? Ето няколко идеи, които можете да приложите за себе си. ;)

  1. Направете си сами албум със „слънчеви“ снимки

    Повечето ви снимки от лятото със сигурност са запазени в телефона ви, но пък класиката си е класика. Подарете си семейно забавление, като създаде свой хартиен албум със снимки, запечатали най-слънчевите ви моменти от лятото. Украсете го както пожелаете, сложете толкова снимки, колкото са ви на сърце, но си оставете и някой друг празен лист, за да имате място да допълвате своите фото спомени в последствие. Това ще събуди креативността ви, а и ще си имате чудесен източник на положителни емоции, който буквално ще ви бъде на една ръка разстояние.

  2. Може би е време за малко подобрения вкъщи?

    Често отлагаме някои промени у дома, които биха ни дали повече удобства и голяма доза заслужен комфорт, например: нов диван за хола или пък лек освежителен ремонт. Дойде ли есента обаче си казваме „Ще почака за следващата година“. Всъщност тези промени можете да ги направите още сега и да не се въртите в омагьосан кръг. Позволете си още сега да обзаведете дома си изцяло по ваш вкус и да му придадете по-приветлива визия, с която преминаването към режим „уютно време“ просто ще си дойде от само себе си.

  3. Поръсете с щипка уют декорацията на дома

    Декорацията на дома никак не е за подценяване, а с идването на пъстрата есен, започваме да прекарваме повече време вкъщи, което я прави още по-важна. Малко ароматни свещи, вази с есенни листа в различни цветове или пък декоративни възглавнички в същата топла гама са чудесно решение. Така ще подсилите усещането за уют в дома си и ще си създадете една по-красива и приветлива среда.

  4. Малко глезотийки за сетивата и душата...

    Преминавайки към по-студените месеци от годината, заменяме рязко освежаващите ледени напитки с ароматни топли чайове, които много вървят с хубава книга и топло одеяло. Тази идилия може да бъде още по-голяма, ако сте се сдобили с люлеещ стол и камина вкъщи. Дори камината да е електрическа, ефектът ще бъде налице. Така ще си спестите някои от неудобства на камината на дърва, както и необходимостта от пространство в дома за такава. Особено, ако става въпрос за апартамент, си струва да си подарите удоволствието от ефектна камина или пък може да си вземете нов телевизор с всички екстри, който да се превръща в разпалено огнище винаги, когато пожелаете.

    Сега са много модерни и т. нар. арома лампи, които не само изпълват дома с благоухания, но влияят изключително благоприятно на сетивата. Затова се огледайте около себе си, направете списък с желаните от вас удоволствия за дома (от техника до етерични масла) и се впуснете в пазаруване по ваши правила. Все пак усещането за уют си струва усилията.

  5. С дъх на захар и канела

    Какво ще кажете за чаша чай и бисквити с аромат на канела? Това определено е най-уютната комбинация в кулинарията. Не е нужно да сте майстор сладкар, за да си направите супер вкусни сладки или курабийки, с които да зарадвате себе си и любимите хора, дори можете да се забавлявате заедно при приготвянето им. Разгледайте и тествайте различни рецепти, пък може да сътворите и свой уникален вариант. Така ще изпълвате дома си с аромат, който не се описва с думи и на всичкото отгоре до Коледа ще сте намерили перфектната рецепта за сладки, с които не просто ще превключвате на уютен режим, а направо няма да ви се излиза от него.

  6. Топло настроение още от прага

    Венец на входната врата най-често слагаме през декември преди коледните празници, но вече има различни поводи, които ни позволяват да имаме страхотна украса, създаваща настроение още преди да прекрачим прага на дома. Използвайте богатствата на есента и си създайте сами такава украса, в която можете да включите есенни листа в различни цветове и форма, декоративни тикви, златисти панделки, шишарки и каквото се сетите – изборът е голям! Това занимание също е подходящо за цялото семейство и можете да създадете украса за входната врата с любимия човек или децата, която ще ви кара да се усмихвате всеки път, когато се прибирате вкъщи.

  7. Мека светлина

    Осветлението в един дом също влияе върху усещането за уют. За да се любувате на по-мека и топла светлина, не е необходимо да промените цялата осветителна система в дома си. Можете да си създадете кътче с уютна декорация, в която да ползвате подходяща лампа или пък да поставите на определени места декоративни лампички. Те са подходящо решение и за балкон и можете да създадете с тях невероятна атмосфера, без много усилия и средства.

    Бонус съвет: С декоративни лампички спокойно можете да създадете страхотни конфигурации на стена, че дори и на тавана, с което не просто ще създадете повече уют в една стая, а директно ще пренесете звездното небе в нея.

Нека не забравяме, че усещането за уют в един дом се дължи преди всичко на хората, с които го споделяме. Затова, просто подсилете това усещане с някои трикове, като предложените от нас, създайте си заслужени условия на комфорт и заедно с любимите ви хора им се наслаждавайте от сърце. Така режимът „уютно време“ ще царува в дома ви независимо от сезона.

Величка Златкова
Експерт „Дигитален маркетинг“
Отдел „Бизнес комуникации“
UniCredit Bulbank