Бъдещето на разплащанията или

3+ причини защо да използвате дигитален портфейл

Вече сме в ерата на мобилните разплащания и има редица приложения за целта. Все по-бързи, по-сигурни и по-ефикасни стават плащанията с телефон и са на път да се превърнат в едни от най-предпочитаните.

Ето 3+ причини, поради които си заслужава да използвате в ежедневието си дигитален портфейл:

  1. Удобство и ефективност

    Само за няколко секунди може да завършите плащането на ПОС терминала. Благодарение на дигиталните портфейли, оставяте в миналото ровенето в чантата ви или портфейла ви в търсене на правилната карта или на пари за сметката.

    Плюс на тези разплащания е, че колко повече хора започнат да ги използват в ежедневието си, толкова по-бързо ще се обслужват и опашките от хора на касата.

  2. Повече място в чантата или портфейла

    Почти навсякъде телефонът ни е под ръка. Затова, ако добавите картите си в дигитален портфейл, можете да плащате в различни търговски обекти, без да е необходимо да носите физическия си портфейл.

  3. Сигурност

    За разлика от стандартния портфейл, телефонът ви има специални настройки за по-голяма сигурност. Ако изгубите телефона си, няма да може никой да злоупотреби с дигитализираната ви карта, тъй като само вие можете да плащате с нея, благодарение на Face ID, Touch ID или някой друг начин на автентификация.

    Плюс това, когато плащате в магазин или онлайн, вашите картови данни не се споделят с търговеца, а уникален трансакционен номер или токън – по този начин се засилва и сигурността на вашите данни.

  4. Забравяте за рестото от жълти стотинки

    Когато плащате с телефона, оставяте рестото и шепата от стотинки в миналото. Само с едно докосване на телефона може да се разплатите на всички места, обозначени със знак за безконтактно плащане.

  5. Просто защото е готино!

    Ами да, сега е модерно да се плаща с телефон – цък на ПОС терминала и готово! Сигурно, бързо, лесно… добавяме към микса и готино!

    Няколко ситуации, в които плащането с телефон идва на помощ:

    • На бензиностанцията – портфейлът е останал в колата, но няма нужда да се връщаме, за да го вземем и отново да чакаме на опашка пред касата, защото в телефона са всичките ни карти;
    • На разходка в парка, но не ти се носи портфейл или чанта;
    • В супермаркета – вече си на касата, но разбираш, че портфейлът ти е останал вкъщи.

Можем да продължим да изброяваме, но ще спрем до тук! Опитайте колко е удобно ползването на дигитален портфейл през телефона и сами ще се убедете в предимствата му.

Симона Шангова
Експерт Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank