7 идеи за по-специално отбелязване на празника на любовта и виното

14-ти февруари – денят, в който може би прекаляваме малко с бонбоните и виното... :) Подаряваме шоколади, чаши с послания, рамки със снимки, плюшени мечета и балони във формата на сърце. Всичко това е страхотно, но тази година сме решили да излезем от рамките на класиката и да заложим на преживяванията!

Нека за тазгодишния празник на любовта и виното да бъдем по-креативни! Дори да не сте планирали нищо по-специално, не е късно. Подготвили сме Ви някои идеи „извън рамките“, които можете да реализирате, дори в последния момент! ;-)

  1. Наслада за сетивата

    Както всички знаем, заведенията не работят все още и няма да може да заведе половинката си на романтична вечеря в любимия ресторант, но пък може да организирате онлайн дегустация на вино и шоколад или пък нещо друго, което отговаря на Вашия вкус. Така освен, че ще имате възможност да опитате нещо ново, със сигурност ще научите много неща, които досега не сте знаели за любимата храна и напитка.

  2. Изкуство за душата

    За почитателите на изкуството също сме подбрали подходяща изненада – онлайн рисуване, като по пътя към съвършената картина ще Ви напътстват опитни художници. Не се притеснявайте, ако не рисувате като Пикасо, важна е емоцията, а освен това е научно доказано, че споделеното преживяване засилва доброто настроение. :)

  3. Отидете до най-близката книжарница (или пък купете онлайн)

    Ако обичате да четете книги, значи такъв тип изненада е точно за вас! Отидете с половинката си в някоя книжарница и нека всеки избере и купи книга за другия. Изненадата е гарантирана! :)

    Бонус съвет: Придайте още по-специален почерк на подаръка, като надпишете първата страница от книгата с лично пожелание към любимия човек. Така ще излезете от рамките на стандартната картичка и ще запечатате момента за дълго време...

  4. На лов за подаръци и щастливи усмивки

    Тази идея изисква малко повече подготовка, но пък си заслужава усилията. Напишете няколко романтични послания и напътствия на отделни листчета и ги скрийте (без първото листче) на различни места из дома си. Дайте на половинката си първото листче с послание и насока, която води към следващото листче и така до последното, при което е скрит и подаръкът, който сте избрали!

    Бонус съвет: Можете да заснемете видео клип на този лов за подаръци, който ще съхрани щастливите усмивки и емоцията от преживяването не само в сърцата Ви. Така ще се връщате към този специален момент винаги, когато поискате...

  5. Аз, ти и всичките звезди

    Организирайте нощно наблюдение на звездите, дори вашата площадка за наблюдение да се свежда до балкона. Вземете любимата Ви топла напитка и нещо вкусно за хапване, изтеглете на телефона си някое от мобилните приложения с карти на небето и се насладете на една споделена, звездна вечер. Ако видите падаща звезда, не забравяйте да си пожелаете нещо.

    Бонус: За да засилите ефекта от преживяването, можете да купите предварително и тематичен подарък, като кръстите една звезда на Вашата половинка и я изненадате, докато гледате звездите. :)

  6. Раз, два – ча, ча, ча!

    Събуйте меките пантофи и вземете любимите си обувки за танци, защото е време за малко раздвижване! Проучете възможностите за онлайн урок по танци – танго, ча-ча, салса или нещо друго, което не сте опитвали досега! С онлайн урок по танци няма да се притеснявате, че прекалено много хора Ви наблюдават и ще може да се забавлявате на воля и с широко отворено сърце. :)

  7. Изживейте отново първата си среща

    Припомнете си първата среща и опитайте да я пресъздаде в домашни условия. Заложете на домашно приготвена храна (ако не сте майстори в кухнята, винаги можете да поръчате храна от любимия ресторант), пуснете да звучи „Вашата песен“ и може дори да подарите нещо сантиментално, свързано с първия подарък, който сте направили на половинката си. Със сигурност би било специално преживяване за Свети Валентин, което да събуди емоцията от първия влюбен поглед, но и да отвори хоризонт за още много усмивки от щастие.

Какъвто и жест да направите, за да изненадате любимия човек, най-важно си остава прекараното време заедно, а всичко останало е само малка подробност! Насладете се на празника и не забравяйте, че любовта превръща всеки ден в празник. ;)

Симона Шангова
Експерт Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank