Приказки от дигиталния свят

Как да достигнем мечтите си по-лесно с помощта на дигиталните решения?

До голяма степен животът на човек бива воден от неговите цели и мечти. Те биват най-разнообразни – от това да се научим да свирим на китара до желанието да обиколим света или пък да притежаваме китна вила в някое живописно селце. Мечтите са пъстри, точно като хората, в чиито сърца се зараждат.

В повечето случаи реализацията на мечтите е свързана и с финансови средства. Един от най-ефективните начини се крие в целенасоченото спестяване и ако използваме на максимум удобствата, които света на дигиталното ни поднася, много по-лесно ще стигнем до желаното. Ето какво имаме предвид...

Спестяване по план.

Заделянето на определена сума всеки месец не тежи особено на бюджета, но бавно и постепенно Ви приближава към желаната цел. Важен съвет, който можем да Ви дадем, е да заделяте пари, когато получите заплата, а не, ако Ви останат средства в края на месеца. Също така, заложете на алтернативни варианти за спестяване извън рамките на стандартния депозит или пък варианта с „буркан банк“. Сигурни сме обаче, че разходки до банкови филиали не ви се правят, затова на помощ идва приложението за мобилно банкиране, през което можете да подадете дистанционно запитване за свой план за спестяване и без да ходите до филиал да подпишете електронно документите за него. След това през приложението ще можете да следите спестяванията си в реално време.

Инвестиционни решения с поглед към бъдещето.

Вече има голямо разнообразие от инвестиционни решения, които могат да ви донесат сигурност и доходност едновременно. Определено обаче нямаме предвид да влезете в ролята на някои от героите от филма „Уол Стрийт“ и да изкупувате акциите на големи компании съвсем сами. Ако това представлява интерес за вас, то използвайте възможността да се консултирате с експерт в областта, с който да обсъдите всички важни за вас въпроси. Добрата новина е, че можете да се възползвате и от дистанционна консултация с инвестиционен експерт и да я проведете, където на вас е удобно, без посещение на филиал.

Разделете мечтата на стъпки.

Стратегическото планиране е важно не само в бизнеса. Разделянето на пътя към реализацията на вашата мечта на по-малки стъпки ще улесни финансовото ѝ обезпечаване и ще внесе подреденост. Целите са различни, но повечето биха могли да бъдат разделени. Например, ако мечтата Ви е да се сдобиете с мощен, геймърски компютър, може един месец да закупите бюрото, на което ще седи, после монитор, следващият месец самия компютър, а след това периферията и така, докато не се сдобиете с пълния комплект.

Разделянето на целите Ви на по-малки с точни срокове прави задачата по-лесно изпълнима и намалява финансовата тежест. Това може да се направи по класическия начин с табло на стената и залепени бележки по него или пък дигитално. С помощта на различни програми и мобилни приложения може много лесно да се направят график и план за действие, които да визуализират по-нагледно напредък по пътя към целта и да ни сигнализират за последващите действия, които трябва да предприемем на всеки един етап.

Не забравяйте, че най-доброто нещо, което можете да направите за мечтите си е да започнете да се грижите за тяхната реализация от днес! Затова не отлагайте във времето достигането на желаната цел и се устремете към нея от сега, защото всяка мечта си заслужава усилията. :)

Момчил Бръчков
Специалист Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank