7 идеи за свежо настроение отвътре и отвън

Ето, че ни делят броени дни от астрономическата пролет. (Ура! Само ние ли се вълнуваме?) Дните ще станат по-дълги, времето по-топло и настроението по-ведро! Освен това, тепърва ни предстои да се сблъскаме и с така любимата ни пролетна умора. Какво можем да направим, за да се чувстваме по-добре, както отвътре, така и отвън и как бихме могли да се справим с нея по-бързо и лесно? Подготвили сме ви 7 специални предложения за тази цел, които се надяваме да ви бъдат от полза и да опитате поне едно от тях още днес!

  1. Вегетариански ден? Защо не!

    През зимата се храним с една идея по-тежка храна, това е нормално. С идването на пролетта и по-топлото време обаче е хубаво да залагаме на по-леки храни. Ако не сте опитвали досега, защо не си отделите един ден от седмицата, в който да се храните с вегетариански ястия? Салати, крем супи, повече плодове – има наистина страхотни варианти, които сме сигурни, че биха харесали, дори и на най-големите фенове на месото.

  2. Сутрешен будилник за тялото.

    Сутрешното разтягане е толкова полезно и отнема само няколко минути! Правите ли го? Много хора знаят за неговите позитиви, но малко отделят времето за него. Както нашата аларма събужда ума ни, така разтягането събужда тялото ни, мускулите и ги подготвя за предстоящия ден. Част от позитивите са раздвижване на кръвообращението, подобряване на настроението и увеличаване на енергията! Можем да продължим да изброяваме, но най-добре ще направите, ако се убедите сами колко е полезно за вас!

  3. Как ви звучат 10 000 крачки?

    Всички сме чували, че на ден човек трябва да прави поне 10 000 крачки. Дали това е вярно – не можем да отговорим, но е известен факт, че ходенето е изключително полезно за здравето! Една разходка в квартала или през обедната почивка може да ви донесе толкова много позитиви, сред които: укрепване на ставите, облекчаване на стреса, намаляване на кръвното налягане, поддържане и намаляване на теглото и още толкова много! Крачките може да следите във вашия смартфон, който би трябвало да има такава опция, която отчита движението ви. А освен това, може да инвестирате и в спортна гривна, която ще ви дава и по-детайлна информация.

  4. Обърнете се към природата!

    Само 30 минути навън сред природата гарантирано ще подобрят настроението ви, защото времето прекарано на открито е от съществено значение за нашето физическо и психическо здраве. Разходка в някой парк, в квартала, в планински район или по плажна ивица… от вас зависи! Движението вече разбрахте как ще ви помогне, а слънцето допълнително ще укрепи имунната система, ще понижи кръвното налягане, ще насърчи чувството за щастие и още много!

  5. Спортните активности са пръв приятел на тялото!

    Тялото ни обича да бъде предизвиквано, затова защо не опитате нещо ново? Например: зумба, бързо ходене, групова видео тренировка… имате богат избор пред себе си. Сигурни сме, че винаги сте искали да опитате нещо ново, но така и не сте намерили време за него. Е, предизвикваме ви да отделите време и да не търсите оправдания! От вас зависи. :)

  6. Както се грижим за тялото, така трябва да се грижим и за ума!

    Много хора не осъзнават, че умът и съзнанието ни изискват също толкова труд и постоянство, колкото и тялото ни. За спокойствието на ума е важно какви грижи сами ще положим и какви мисли ще позволим да се настанят в съзнанието ни. Сред едни от най-препоръчваните практики за по-щастливо вътрешно Аз са медитацията и дълбокото дишане. Не е задължително те да бъдат прекалено продължителни. Можете да започнете с по 2, 3 или 5 минути, съобразно личното ви усещане.

    А за моментите, когато ви се слуша нещо (докато пътувате към работа, тичате в парка или просто се разхождате), няма да сбъркате, ако изберете аудио книга, подкаст с вдъхновяващ говорител или някой успокояващ музикален плейлист.

  7. Намерете мотивация в себе си.

    Каквото и да си говорим, не е лесно да започнеш нещо ново и изисква поне малко воля и желание за промяна. Всичко обаче трябва да става с ясната мисъл, че е за по-добро и най-хубавото е, че зависи от нас. Не е задължително да започнем с големи действия. Промяната започва с малки крачки като: 2 минути медитация на ден, чаша топла вода на гладно сутрин, 10 минути разходка навън, сутрешна позитивна нагласа… Определено малки действия, но от съществено значение!

Не забравяйте, че щастието се крие в малките неща. Стъпка по стъпка насочете поглед към нови предизвикателства, които ще ви помогнат да поддържате здрав дух в здраво тяло. Така свежото настроение отвътре ясно ще се вижда и отвън. Надяваме се, че идеите, които ви предложихме, ще ви помогнат за това. Остава само да ви пожелаем свежа пролет, щастливо вътрешно и външно АЗ и много поводи за слънчеви усмивки! :)

Симона Шангова
Експерт Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank