7 идеи за силен старт на лятото

Слънчевото време започна все по-настоятелно да се прокрадва на хоризонта и съвсем непринудено от мислите ни вече се носи аромат на лято. Въпреки, че след около месец ще посрещнем официално астрономическото лято, не пречи дотогава да си направим един свеж план за желаните летни приключения, дългоочакваната почивка и всичко, което през слънчевите дни от годината ни се иска да направим.

Ето и няколко идеи, с които можете да се подготвите за един силен летен старт, обещаващ повече усмивки и незабравими моменти за месеци напред.

  1. Пикник в парка като за начало...

    През слънчевите дни разходките сред природата са истинско блаженство за сетивата, а организирането на пикници е нещо като запазена марка на летния сезон. Започнете отсега да тренирате в тази посока, като си направите един хубав пикник с любимия човек или пък с приятели в някой парк или на живописно кътче в близост до дома ви. Вземете любимите си плодове, напитки и домашно приготвени вкусотии. Гарантираме ви, че доброто настроение няма да се забави и още няколко пъти през лятото ще ви се прииска да се отдадете на безгрижен пикник сред природата.

  2. Планер с летни желания

    В началото на лятото ни се иска да направим много неща и да се впуснем в нови приключения, но докато се завъртим обаче се оказва, че лятото е преминало. За да сте сигурни, че лятото няма да ви се изплъзне през пръстите, направете си планер, в който включете летните си желания, които в рамките на 3 месеца искате да изпълните. Сигурни сме, че списъкът може да е километричен, но за да не се чувствате разочаровани в края на лятото от неизпълнения план, по-добре заложете реалистична бройка. Например, включете топ 3 на местенцата в страната, които бихте искали да посетите и заложете не повече от 4-5 нови приключения, в които да се впуснете (конна езда, водни спортове и пр.). Така ще си гарантирате, че ако някое от новите начинания много, ама много ви хареса, ще можете да се впуснете в него поне още няколко пъти до края на лятото и няма да чакате до следващия сезон.

  3. Превърнете балкона или градината в летен оазис

    Лятото е сезон на пътуванията, но най-хубаво си е у дома, пък и там прекарваме повече време. Затова позволете си да направите освежителен ремонт на балкона и си подарете заслужени удобства към него като хамак, много зеленина, декоративно осветление и каквото още ви се иска на вас.

    Ако разполагате с градина към дома или вилата, дайте ѝ нов живот като я оборудвате с хубави градински мебели, люлка, барбекю или пък с градинска камина, която ще придава уют целогодишно, независимо от сезона.

  4. Ароматни подправки собствено производство

    През лятото всичко свежо на масата е за предпочитане – от студените напитки до свежите салатки и летни гозби. Те ще бъдат още по-омайващи, ако са гарнирани с подправки, които сами сте отгледали. Затова не се изисква много пространство или пък ударни усилия. Посадете в няколко саксии любимите за вас и семейството ви подправки (мента, магданоз, босилек, мащерка, риган…). Така ще имате на разположение свежи листенца мента за летните коктейли, а ястията си ще можете да поръсите, освен с любов, и с щипка свежи подправки от личната си градинка.

  5. Да си взема ли колело или друг път?

    Карането на велосипед по свой начин ни пренася в детските години, а същевременно то е чудесен начин за спортуване и поддържане на здравословен тонус. Затова не се чудете повече! Сега е точният момент да се сдобиете с подходящ велосипед, а защо не и за всеки в семейството. Така дружно ще правите велоразходки и ще съчетавате полезната страна на спорта с приятната атмосфера от прекараното време навън. Не забравяйте да си закупите и всички необходими аксесоари, които ще ви дадат сигурност и удобство в приключенията на две гуми.

  6. Приключения с книга в ръка

    Ако сте почитатели на книгите, набележете си отсега няколко книги в любимия ви жанр, на които ще отделите време през лятото, докато сте на плажа, на излет сред природата, в парка или на люлката в градината. Много книжарници правят прилични намаления през месец май, особено покрай 24 май – „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“. Затова използвайте момента да си набавите на изгодни цени книгите, които ще бъдат ваши летни спътници. Препоръчваме ви към времето за четене да добавите и чаша освежаваща домашна лимонада. Така ще си осигурите пълна наслада за духа и тялото.

  7. Специална кутия за летни спомени

    Какво по-хубаво от това да имате пълна колекция от летни приключения, които сте запечатали в снимки и можете да се върнете към тях във всеки един момент. За целта си направете специална кутия, която украсете по подходящ начин сами или със семейството и в нея слагайте поне по една снимка след всяко запомнящо се лятно начинание. Така всеки път, когато отворите кутията с летни спомени, ще си отваряте и път за слънчеви усмивки.

Не ни остава друго, освен да ви пожелаем слънчево лято, безоблачно настроение и богата колекция от незабравими моменти. Нека стартираме летния сезон с усмивка и широко отворено сърце за нови приключения, споделени с важните за вас хора.

Величка Златкова
Експерт „Дигитален маркетинг“
Отдел „Бизнес комуникации“
UniCredit Bulbank