Приказки от дигиталния свят

Дигитална подготовка за реалната почивка

Успяхте ли да потопите краката в морето вече? Разходихте ли се по плажа? Натрупахте ли километри от вкъщи до любимото синьо, някой планински връх или пък мечтана дестинация в чужбина?

През лятото искаме да пътуваме повече от всякога, да събираме спомени, слънчеви лъчи, мидички и незабравими моменти, които да ни топлят през по-студените месеци от годината. Приключения дебнат отвсякъде и на моменти чак ни се иска отпуската да не свършва, защото възможностите за релакс, екстремни преживявания и приключения са толкова много!

Всяко пътуване обаче изисква добро предварително планиране, затова този път ще си говорим за „дигиталната“ подготовка, която ни помага при организирането на реалната почивка. Ето какво имаме предвид:

Места и активности на фокус

Само с едно приложение тип „Карта“ може да отбележите и запазите различни плажове, заведения, магазини, забележителности, музеи, галерии и всичко, което сте решили да видите и посетите по време на ваканцията ви. Така почивката ви ще бъде една идея по-организирана, като винаги е хубаво да оставите няколко дни без план, защото едни от най-хубавите моменти се случват точно тогава.

Дигитален списък

Спомняте ли си времето, в което пишехме списъци върху хартиени листа. Е, сега може да направите това и във вашия телефон. Имате голямо разнообразие от приложения за целта. С тях много лесно ще можете да проверите дали сте взели всичко за лятната ваканция по дигиталния ви списък. :) Освен това, може да използвате приложението и за съставяне на списъци за пазаруване от супермаркета – така няма да се подхлъзнете толкова лесно и да купите нещо, от което нямате нужда.

Истории на лятото

На плажа винаги сме в дилема – да носим ли портмоне или да вземем само пари в брой? Добрата новина е, че винаги може да платите и с телефона, защото е навсякъде с вас. А сега може да спечелите и награда - тримесечен безплатен абонамент за приложението Storytel, с който да се насладите на страхотни истории от аудио книги или пък да се потопите в сюжета на някой от многото филми в платформата A1 Xplore TV GO.

Бюджетът

Всеки се разпростира спрямо чергата си и точно затова е хубаво да си определите бюджет. Започнете от това с какво ще пътувате (с кола, автобус, самолет и т.н.), пресметнете какъв да е броят на нощувките и заложете сума за храна, джобни за плажа и т.н. Предварително - като си направите разчет, няма да стигнете до момента, в който финансите ви отиват леко на червено, а до следващата заплата да има доста време. Има много различни приложения, с които да следите финансите си и ние препоръчваме с 2 ръце да не ги подминавате!

Онлайн препоръка

Когато ходим на ново място идва моментът, в който се чудим къде да хапнем, къде кухнята и обслужването биха отговорили на вкуса ни, на кой плаж да отидем или какви забележителности си заслужава да видим и т.н. Добрата новина е, че в онлайн пространството има информация и мнение за почти всички заведения, хотели и специални обекти по света. Да, приятели по вкус няма, но ако виждате много положителни коментари за определено място, то със сигурност си заслужава вниманието!

Планирането на една почивка може да бъде също толкова вълнуващо, колкото самата почивка. Кои места ще посетите, кой път ще изберете, за да стигнете, каква музика ще си подберете и какво ще приберете в куфара си са само част от нещата, които е хубаво да обмислите предварително. Където и да решите да отидете това лято, ви пожелаваме усмивката да не слиза от лицата ви, релакс 24/7 и много незабравими моменти – планирани и непланирани! :)

Симона Шангова
Експерт Стратегическо планиране на кампании
Отдел Бизнес комуникации
UniCredit Bulbank