7 идеи как да задържим усещането за лято

На прага сме да изпратим официално лятото, но това не означава, че трябва да се разделим с усещането, което то носи със себе си. Зарядът от слънчевите летни месеци може да ни съпътства по всяко време на годината и независимо от сезона. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да задържите успешно усещането за лято в дома и мислите ви.

  1. Вази със свежи цветя, мидички и...

    Много лесно и без особени усилия можете да внесете лятна нотка в дома чрез декорацията. Ако сте от почитателите на свежите цветя, имаме чудесно решение за вас. Изберете прозрачни вази във форма каквато на вас ви харесва, сложете в основата им мидички и рапани, а за останалото вече се сетихте какво имаме предвид… Изберете цветя в по-слънчевата гама като слънчогледи, сини хортензии или бели лилиуми. Така съчетанието от лято и цветна градина ще бъде постигнато по един стилен и красив начин.

  2. Вкусна храна за радост на сетивата

    Със сигурност усещането за лято ще бъде с вас всеки път, когато на трапезата подредите любимите на вас и семейството ви летни и свежи храни. Спокойно може да си правите веднъж в седмицата лятна вечер, в която всичко на масата да изобилства от летни вкусове, свежи плодове и напитки. Можете да подсилите допълнително лятното усещане, като украсите масата тематично. Изберете салфетки в по-летни цветове, заложете на тишлайфер, посипан с морски елементи или пък на аранжировка с лимони. Имате пълната свобода на избора пред себе си.

  3. Фенери в морски стил

    В онлайн пространството можете да намерите богат набор от идеи за използване на декоративните фенери като част от декорацията в дома или пък на балкона и верандата. Обикновено в тях се слагат ароматни свещи, но спокойно може да подредим в един такъв фенер морски звезди, миди, рапани и всякакви елементи, които ви пренасят на лятна вълна. Не пречи да добавите и щипка блясък като поставите във фенера декоративни лампички, така създадената от вас декорация ще бъде еднакво атрактивна както на дневна светлина, така и вечер.

  4. Любимият парфюм с летни нотки

    Понякога много малко ни е нужно, за да се пренесем на морския бряг и да се върнем към летните дни. Един аромат може да е достатъчен, за да събуди слънчевата ни усмивка и да си припомним летните емоции. Затова поглезете се с хубав парфюм със свежи нотки (цитрусови и флорални най-вече), чието ухание ви напомня за лятото. Ако имате любим аромат за топлите месеци от годината, позволете си да го ползвате не само тогава. Не пречи да експериментирате и да изберете парфюм, който до сега не сте ползвали, но от първото ухание ви е върнал на летен режим. Все пак винаги да опиташ нещо ново си има своите предимства.

  5. Аромат на лято и за дома

    Вече сме наясно с тайните сили на ароматите, така че няма как да не добавим идеята за използване на ароматни свещи и арома дифузери вкъщи, от които да струи летен полъх. Представете си как в дома ви се разнася уханието на морски бриз или на тропическа гора… На вас само остава да изберете на какъв вид арома помощник да заложите и защо да не са няколко. Вечер залагайте на ефекта на ароматните свещи, а на подходящи места в дома позиционирайте арома дифузери, които ще ви пренасят мислено до любимите летни кътчета, щом минете покрай тях.

  6. Цветни дрехи за цветно настроение

    Обикновено през лятото залагаме на облекло в по-свежи и пъстри цветове. Няма обаче ограничение да носим дрехи в по-цветната гама и през останалите месеци. Ето защо, прегледайте гардероба си за есента и предстоящите по-хладни месеци и набележете какви цветни попълнения ще се впишат добре към дрехите, които имате и стила ви. Един шопинг тур със сигурност ще ви се отрази добре, а и покрай пазаруването на свежи попълнения за личния гардероб, можете да попаднете на нещо атрактивно за дома, което да ви донесе допълнителен комфорт.

  7. Ах, тези снимки...

    Емоцията от летните преживявания не може да бъде описана, но всяка снимка, с която сте запечатали скъп момент ще ви връща с усмивка към него всеки път щом я погледнете. Затова изберете няколко снимки, които сте направили през лятото и ги сложете в рамки на подходящи места в дома си. Можете да направите рамките за тях собственоръчно, като ги украсите с мидички и рапани, които сте донесели със себе си от последната морска почивка. Друг вариант е да си направите фото кът вкъщи с летни снимки, който да декорирате с летни мотиви. Така ще си създадете мини портал към лятото, който ще ви пренася към слънчевите дни само с един поглед.

Не забравяйте, че изначално доброто настроение идва с положителните мисли и не зависи от сезона. Затова отворете широко сърцето и ума си за нови емоции, като запазите настроението, което лятото е създало у вас. Заложете на някоя от идеите по-горе, споделете ги с важните за вас хора и от само себе си положителният ефект на лятото ще се настани в дома и мислите ви и ще остане там поне до следващия слънчев сезон.

Величка Златкова
Експерт „Дигитален маркетинг“
Отдел „Бизнес комуникации“
UniCredit Bulbank