Приказки от дигиталния свят

Дигитални решения за повече комфорт у дома

Моят дом – моята крепост. Вкъщи е едно от най-специалните места за нас. Колкото и да сме пътували, каквито и красиви места да сме посещавали, когато се приберем вкъщи ни лъхва чувството на сигурност, комфорт и спокойствие. Когато говорим за комфорт, няма как да не се сетим за различните видове устройства, които имаме вкъщи и подпомагат това чувство на удобство, което всеки търси. Точно за това ще си говорим и днес, а именно – дигиталните решения, които можем да поканим у дома, за да си гарантираме по-голям комфорт. :)

Умен дом (Smart Home)

Умните жилища стават все по-популярни и има защо. Само чрез интернет връзка можете да контролирате почти всички устройства във вашия дом, дори от разстояние чрез вашия телефон. Освен това, „умният дом“ със сигурност ще ви бъде верен приятел и в спестяването на енергия. Нека ви дадем няколко примера, които можете да управлявате чрез т. нар. система „Умен дом“:

  • Интелигентни крушки – случвало ли ви се е светлината навън да е леко мрачна, но не достатъчно, за да включите лампата. Така през 5 минути ту включвате, ту изключвате осветлението... Но вече има „интелигентни крушки“, които могат да се регулират на база дневната светлина и да светят точно толкова силно, колкото трябва.

  • Грижа за домашните любимци – и за тях е помислено, защото вече можете да храните животинките у дома чрез автоматизирани хранилки.

  • Кухненски уреди и умни хладилници – вече има и най-различни уреди, включително и кафемашини, които могат да ви приготвят топло и ароматно кафе веднага след като изключите сутрешната аларма за ставане.

    Има също така и хладилници, които следят датите на изтичане срока на годност на продуктите, правят списъци за пазаруване и дори изготвят рецепти за готвене с наличните съставки вътре.

  • Контрол на температурата – още една възможност, която технологията „умен дом“ не пропуска, а именно контролиране на температурата. Така можете още преди да сте се прибрали вкъщи да намалите или да увеличите градусите, директно чрез телефона си и само с няколко клика по екрана. Колко удобно, нали?

  • И още много... наистина много! Роботи прахосмукачки, поливни инсталации, перални, сушилни, мониторинг на домашните системи с цел предпазване от наводнение и др.

Има толкова много „умни решения“ за дома, в които си струва да инвестираме, защото носят със себе си заслужения комфорт за нас и нашето вкъщи. На вас остава да ги проучите и да изберете варианта, който в най-пълна степен отговаря на изискванията ви.

Ако пък все още не сте открили дома на мечтите и сте в търсене, то не пропускайте дигиталните възможности за финансиране, чрез които напълно дистанционно и само в няколко лесни стъпки можете да преминете през кандидатстването и одобрението за жилищен кредит.

Симона Шангова
Експерт "Стратегическо планиране на кампании"
Отдел "Бизнес комуникации"
UniCredit Bulbank