Приказки от дигиталния свят

Новото дигитално в света на ипотечните кредити

Светът на дигиталното е неизменна част от ежедневието ни и дори по пътя към мечтания дом вече се разкриват редица онлайн възможности, които могат да ни бъдат от полза.

Със сигурност реализирането на мечтата за собствено жилище си заслужава времето и усилията, а въпросът с финансирането безспорно излиза на преден план. Хубавото е, че има достатъчно варианти за ипотечно кредитиране, от които може да избираме, а още по-хубавото е, че целият път от кандидатстването до одобрението за кредита може да премине изцяло дистанционно. Нещо, което допреди няколко години не звучеше реалистично, но вече е факт.

Вече е факт и едно ново онлайн решение, чрез което предварително можете да изчислите сумата, до която банката би финансирала покупката на жилище. Това става ясно чрез специален дигитален инструмент за генериране на ипотечен сертификат от УниКредит Булбанк.

Какво представлява ипотечният сертификат?

  • Ипотечният сертификат се издава от УниКредит Булбанк и представлява предварителна оценка на вашата кредитоспособност.
  • В него се дава информация за размера на ипотечния кредит, който бихте могли да получите от банката.
  • Ако не настъпят последващи промени в данните, които сте посочили при кандидатстването ви за кредит, банката ще отпусне сумата, за която сте получили ипотечен сертификат.

Как можете да получите ипотечен сертификат?

  • Изцяло дистанционно в няколко лесни стъпки можете да кандидатствате за жилищен кредит и да получите ипотечен сертификат. За целта се попълва специална онлайн форма.
  • Необходимо е да имате поне 1 година трудов стаж, за да получите одобрение за кредит чрез ипотечен сертификат.
  • След като подадете онлайн заявката до няколко минути ще получите вашия ипотечен сертификат на имейл адрес, който сте посочили за целта.
  • Ипотечният сертификат е с валидност 6 месеца.

Накратко, ипотечният сертификат дава определено ниво на финансова сигурност още преди да сте открили мечтания дом. Чрез него имате ясен ориентир в какъв ценови диапазон да разглеждате жилища като същевременно сте спокойни за финансирането на покупката.

Наясно сме, че пътят от идеята за собствен дом до ключа има своите специфики, затова можете да разчитате на персонална видео консултация с наш експерт, който ще отговори на всичките ви въпроси в удобно за вас време. Възползвайте се от всички дигитални предимства по пътя към мечтания дом и уверено направете първата крачка към него без да отлагате, защото чувството да сте „у дома“ е безценно!

Величка Златкова
Експерт „Дигитален маркетинг“
Отдел „Бизнес комуникации“
UniCredit Bulbank