7 идеи как да си станем най-добри приятели с коледното настроение

Добре дошъл декември! От миналата година те чакаме, защото с теб идват любимите ни празници, изкушаващите коледни ястия, домашни бисквити с вкус на канела и джинджифил и горещ шоколад или чай, разбира се.

Признаваме си, че ту те обичаме, ту искаме да си юли (например)Обичаме първия сняг, който ни носиш, но не сме фенове на кишата. Обичаме Бъдни вечер, Коледа и времето, прекарано с приятелите и семействата ни, но не ни се иска да мислим, че трябва да си направим нови дупки на коланите от толкова изкушения на трапезата. Обичаме празничното настроение, което ни носиш, но понякога не сме почитатели на празничните програми по телевизията. Обичаме да правим подаръци на любимите хора, но не ни става приятно, когато банковата ни сметка светне в червено като коледна лампичка и се налага да търсим вариант да презаредим бюджета си.

Ах, декември, ти си перфектната комбинация от + и ─. И за да ви помогнем да имате по-малко минуси и повече плюсове, сме ви подготвили една скромна селекция от идеи, с които коледното настроение ще ви стане най-добър приятел и няма да иска да си тръгне поне до края на февруари.

  1. Без мандарини и портокали НЕ МОЖЕ

    Освен, че ги ядем повече от всякога през декември, те са и страхотен арома помощник, стават и за декорация, а най-вероятно имат и още приложения. Сложете ги на радиатора и си направете една цитрусова ароматерапия. Нарежете ги на кръгчета и ги изсушете във фурната – така ще имате ефектна украса за елхата, както и за празничната трапеза. Когато отивате на гости – подарете един килограм в кокетна кошница с панделка, защо не? Не сме чули някой да е отказал мандарини или портокали. Супер подарък, който се грижи дупките на колана да не растат. Оценка: 10 от 10!

  2. „Зеле-е-е-е-е!“ или семейна фотосесия – спомен за цял живот

    Ако вече имате такава традиция, то тази точка може спокойно да я пропуснете. А за останалите, заслужава си да опитате. Фотосесия по празнични пижами, с коледни пуловери или чорапи - облеклото е изцяло по ваш избор… Снимките остават за цял живот и сме сигурни, че винаги ще ви бъдат мил спомен, който ще ви носи празнично настроение, дори и през юли. :) Купете си еленски рога, коледни шапки, сложете по един шал, вземете една чаша в ръка или пък бисквитка… Вдъхновете се от многото предложения в интернет и се подгответе за много смях!

  3. Игра за малки и пораснали: Писмо до Дядо Коледа

    Ето и една идея за игра, ако ви предстои да ходите на гости или пък преди да се съберете със семейството си. Все пак празниците не са само от маса на маса и преяждане. :) Играта е лесна и забавна: Нека всеки да напише кратко писмо до Дядо Коледа, след това съберете писмата в една купа, разбъркайте ги и нека всеки изтегли по едно писмо и да го прочете на глас. Накрая се опитайте да познаете кой е авторът на писмото.

    Забавлението и смехът са гарантирани! Освен това със сигурност ще се върнете и в детските си години, когато сте писали писма до Дядо Мраз или Дядо Коледа… :)

  4. Коледен филмов маратон

    Не 100%, ами 200% всеки си има по един любим филм, който гледа по време на празниците. Е, ние имаме поне 10. Все пак има много уют в това да си вкъщи на топло под одеялото, с топли чорапи и с чаша чай в ръка или друга сгряваща душата напитка, а на телевизора да върви някой от следните филми:

    • Хари Потър (без значение коя част, но по възможност някоя от първите)
    • Ваканцията
    • Четири Коледи
    • Коледното приключение на Бетовен
    • Сам вкъщи (ако можем да избираме – 1 и 2)
    • Да преживееш Коледа
    • Коледата невъзможна
    • Замръзналото кралство

    Сигурни сме, че можете да добавите поне 1-2 заглавия към нашия списък, а ние с нетърпение очакваме да излезе коледната програма и да видим какво са ни подготвили тази година!

  5. Таен Дядо Коледа, но до 5-10 лв.

    Няма как да не знаете какво представлява тайният Дядо Коледа, но сме решили да ви предизвикаме! Така или иначе по това време на годината се купуват много подаръци и парите по сметката ни намаляват с всяка минута. Е, това е хубавото на тази идея, защото е с нисък бюджет. Така ще трябва да се постараете да намерите най-подходящия подарък за човека, който ви се е паднал и ще проверите колко добре го познавате! Опции – хиляди! Идеи – хайде, да ви видим! :)

  6. Направете нещо добро

    Не случайно е казано, че когато правиш добро – то се връща. Искрено вярваме, че е така. Остава съвсем малко време до края на 2021 г., което значи, че все още имаме шанс да направим нещо добро. Примерите и възможностите са много и за да ви вдъхновим, сме подбрали няколко идеи:

    • Дарете ненужните си дрехи;
    • Погрижете се за вечерята на хора в нужда;
    • Станете месечен дарител на организация с кауза;

    Има толкова много възможности и поводи да помогнем на доброто да се случи, а от нас се изисква само голямо сърце + добри намерения + желание = чудеса!

  7. Отделете време за хората, които топлят сърцето

    И в крайна сметка най-важното нещо, което оставихме за финал, са хората. Тези, с които се чувате по телефона често и излизате на кафе. Тези, които питате за онази рецепта, за която не спирате да мислите. Тези, с които се смеете, гледате филми – старите приятели, новите приятели, приятелите от разстояние, любимите колеги, семейството! Всеки от тях е направил годината по-добра, живота ни също. Забравете за оправданията, работата, спешните задачи – те могат да почакат. Сега е време за тях – за хората, които топлят сърцето.

Сигурни сме, че има какво да добавите към този скромен списък с идеи за трайно сприятеляване с коледното настроение. Направете го на практика и отсега да си пожелаем вълшебни празници на споделеност и щастие. Нека да изпратим 2021 г. с благодарност и да посрещнем с трепетна надежда Новата година!

До следващия път през януари! :)

Хо-Хо-Хо!

Симона Шангова
Експерт „Стратегическо планиране на кампании“
Отдел „Бизнес комуникации“
UniCredit Bulbank