7 пъти повече любов към…

Второто име на февруари е месецът на любовта, но той не е само валентинки, шоколадови бонбони и вино. Той може да бъде много повече! Тази година стрелата на Купидон се е прицелила към една по-различна любов и тя е към себе си, приятелите, семейството, хобито ни. Към всичко, което е важно за нас. Каквото и да е то.

С тази статия искаме да ви предизвикаме да си дадете повече любов този месец, тази година и така всеки ден! Отделете повече време за нещата, които ви карат да се чувствате добре, защото любовта към себе си е една от най-важните, които може човек да изпитва. Тя е връзка за цял живот и само от нас зависи да задържим пърхащите пеперуди.

  1. Любов към себе си

    Неслучайно започваме с най-важната точка от всички. Любовта към себе си – към тялото, емоциите, мислите, душата. Към всяка клетка. Бъдете си приоритет, не се съдете, вярвайте си и бъдете верни на себе си и преди всичко – бъдете си приятел. Направете нещо за себе си без да мислите, че е егоистично спрямо другите, защото когато вие сте добре, можете да бъдете полезни и за всички около вас. Подарете си спа ваканция, някаква нова глезотия, изкушаващ десерт, нова книга, обучение, пътуване. Просто попитайте сърцето си и действайте! Любовта към себе си е различна за всеки, но не бива да забравяме, че е важно да се грижим за нея ежедневно.

  2. Любов към близките ни

    Отделете повече време за семейството и приятелите си. Всеизвестен факт е, че от време на време животът така ни завърта и изведнъж се усещаме, че е дошло лятото. Дните се сливат, работните ангажименти не свършват, задачките също и понякога не остава време за качествени преживявания с любимите ни хора. Време е да променим това! Не отлагайте за някога напред във времето, а започнете за колекционирате специални моменти с важните за вас хора още от днес!

  3. Любов към природата

    Засадете ново дръвче, цветя пред дома ви или пък се включете в доброволно почистване на някой парк. Рециклирайте, опитайте се да намалите използването на пластмаса (вече има толкова много алтернативи), опитайте се да намалите импулсивните покупки на т. нар. бърза мода. Възможностите са хиляди, а от нас зависи какъв пример ще дадем на хората около нас.

  4. Любов към животните

    Не случайно Анатол Франс е казал „Ако човек не е обичал животно, част от душата му е останала непробудена". Любовта е жест на доброта. Отидете до някой дом за бездомни животни, поиграйте си с тях, разходете ги, дори за 1-2 часа… Тези животинки също заслужават обич и със сигурност и вие ще се почувствате презаредени след подобна среща. Може да занесете храна или да направите парично дарение. Има най-различни инициативи, в които можем да се включим. От нас само се иска желание и голямо сърце.

  5. Любов към хобито ни

    Намерете повече време за заниманията, които са ви приятни. Рисуване, разходки в планината, гледане на филми, четене на книги и каквото още ви се иска! Ако все още нямате конкретно хоби, то опитайте нещо ново и може пък и да си намерите. :) Както се казва, кога беше последният път, когато правихте нещо за първи път? Защо не сега?

  6. Любов към удобствата, дори в банкирането

    Това е една малко по-различна любов, но гарантираме, че свикнете ли веднъж с удобството после няма връщане назад. Вече голяма част от банковите операции могат да бъдат извършвани и дистанционно, директно през телефона ви чрез мобилно приложение. Само с няколко клика можете да плащате сметки, заявявате банкови продукти, извършвате преводи и куп други неща. Когато и където пожелаете.

  7. Любов към…

    Какво още бихте добавили към този списък? Първото нещо, което се сещате е…? Нека този месец и не само, нека тази година отделяте повече време и любов за това, с което бихте продължили списъка. Каквото и да е то! Без оправдания и отмятания, все пак един живот имаме – от нас зависи как ще го живеем и дали ще задържим пърхащите пеперуди.

През месеца на любовта ви пожелаваме повече споделени моменти с хората, които са важни за вас и карат сърцето ви да тупти, да започвате всеки ден с нетърпение и да го изпращате с благодарност за всички нови преживявания, които е донесъл със себе си.

До следващия път, през март, когато ще си говорим за….. Очаквайте! :)

Симона Шангова
Експерт „Стратегическо планиране на кампании“
Отдел „Бизнес комуникации“
UniCredit Bulbank