УниКредит Булбанк

Приказки от дигиталния свят

3 причини да плащаме покупките си с дигитален портфейл

Отдавна сме навлезли в ерата на мобилните разплащания (с телефон, гривна или друго смарт устройство) и има редица приложения за целта. Все по-бързи, по-сигурни и по-ефикасни стават плащанията с дигитален портфейл и са на път да се превърнат в едни от най-предпочитаните.

Ще ви споделим 3-те ключови причини, поради които си заслужава да използвате в ежедневието си дигитален портфейл:

Удобство и ефективност

Само за няколко секунди може да завършите плащане на ПОС терминал. Благодарение на дигиталните портфейли, оставяте в миналото ровенето в чантата за портфейла и последващото търсене на правилната карта или на пари в брой за сметката.

Плюс на тези разплащания е, че колко повече хора започнат да ги използват в ежедневието си, толкова по-бързо ще се движат опашките от хора на касите в различни магазини.

Сигурност

За разлика от стандартния портфейл, телефонът ви има специални настройки за по-голяма сигурност. Ако изгубите телефона си, няма да може никой да злоупотреби с дигитализираната ви карта, тъй като само вие можете да плащате с нея, благодарение на Face ID, Touch ID или някой от другите начини на автентификация.

Плюс това, когато плащате в магазин или онлайн, вашите картови данни не се споделят с търговеца, а уникален трансакционен номер или токън – по този начин се засилва и защитата на вашите данни.

Повече място в чантата или портфейла и забравяте за рестото от жълти стотинки

Почти навсякъде телефонът ни е под ръка. Затова, ако добавите картите си в дигитален портфейл, можете да плащате в различни търговски обекти (магазини, супермаркети, химическо чистене, ресторанти и къде ли още не…), без да е необходимо да носите физическия си портфейл. Освен това, когато плащате с телефона, оставяте рестото и шепата от стотинки в миналото. Само с едно докосване на телефона до ПОС терминала може да се разплатите на всички места, обозначени със знак за безконтактно плащане.

Можем да разширим списъка с причини защо да плащате с телефон, но ще оставим вие да го допълните. Опитайте колко е удобно ползването на дигитален портфейл и сами ще се убедите в предимствата му.