УниКредит Булбанк

Приказки от дигиталния свят

Дигитални решения за повече удобство по време на пътуване

Сезонът на летните пътувания вече е открит! Все по-често в главите ни се въртят мисли за уикенд пътешествия, както и за така чаканата лятна почивка, а защо не и повече от една…

Докато сме на път към нови места за опознаване или пък към любими дестинации, не бива да забравяме за комфорта си и да се възползваме от заслужени онлайн удобства.

Ето няколко дигитални решения, които ще са до вас само на един телефон разстояние и ще ви бъдат от полза по време на пътуване:

Плащане с карта или в брой? Не, благодаря – плащам с телефона.

Забравете за носенето на портмонета и чуденето дали изтеглихте достатъчно пари в брой. Сигурни сме, че без телефона си не тръгвате никъде, така че не забравяйте, че можете да го ползвате и като дигитален портфейл. Плащате лесно и удобно, точно както и с банкова карта, но не се налага да се чудите къде да си държите парите, особено докато сте на плажа или пък около вас няма наблизо банкомат.

Платих ли сметката за тока, ами за телефона?

Този въпрос вече не е на дневен ред. Инсталирайте си приложение за мобилно банкиране и ще можете супер бързо и без значение от мястото да плащате битови сметки. Така докато пътувате към новата любима дестинация, можете да платите сметката за телефона, за интернета, тока и т. н. На вас ще остане единствено да се отдадете на предстоящата почивка…

Допълнителната сигурност никога не е излишна.

Целта на всяко пътешествие е да се презаредим с положителни емоции. Със сигурност обаче не е за пренебрегване осигуряването на допълнително спокойствие по време на пътуванията най-вече в чужбина. Добрата новина е, че има изцяло дигитални застрахователни решения, от които можете да се възползвате и буквално минути преди да стартирате пътуването да се сдобиете с активна застраховка. Лесно, бързо и изцяло онлайн!

Знаете ли си правата при пътуване в Европа?

Не е необходимо да ги знаете наизуст, защото има специално и напълно безплатно мобилно приложение, чрез което ще имате под ръка списък с правата ви като потребители при пътуване в държави от Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Приложението е създадено от Мрежата от Европейски потребителски центрове (ECC-Net) и е достъпно на 25 езика, включително и на български. В него ще намерите разбираема информация какво трябва да направите ако посетите хотел и стаята не отговаря на обещаното, ако има закъснение на полета ви или пък какви са най-важните ви права при наемане на автомобил. Още по-хубавото е, че приложението може да работи в офлайн режим и ще е на ваше разположение, дори когато нямате достъп до интернет.

С едно бързо онлайн прочуване със сигурност ще намерите и още дигитални удобства, от които да се възползвате по време на пътуване, така че оставяме на вас да продължите списъка. Междувременно, когато се приготвяте за следващото пътешествие не забравяйте да сложите в багажа си доброто си настроение и да настроите мислите си на положителна честота, за да превърнете предстоящото пътуване в истинско мечтано приключение.